Economia

La fusió dispara el benefici de CaixaBank

L’entitat guanya 4.786 milions fins al març per un efecte comptable

Gortázar veu marge per cedir en l’ERO

CaixaBank ha vist com els seus beneficis s’han disparat en el primer trimestre com a conseqüència de l’absorció de Bankia. L’efecte comptable d’aquesta operació extraordinària va fer que el resultat net del banc s’elevés fins als 4.786 milions d’euros, que contrasten amb els 90 milions del mateix tram de l’any passat. Durant la presentació dels comptes trimestrals, el conseller delegat del grup, Gonzalo Gortázar, va aclarir que, sense aquest impacte, el benefici seria de 514 milions, una xifra que igualment quintuplica la de fa un any, que va quedar delmada per les provisions que CaixaBank va establir en previsió dels efectes de la pandèmia en el seu negoci. A banda d’aquesta circumstància, durant la roda de premsa d’ahir Gortázar es va haver de centrar en les preguntes de la premsa al voltant de les negociacions de l’ERO que ha presentat i de les consideracions que s’han fet al voltant de les remuneracions dels directius de la banca, algunes provinents de la mateixa vicepresidenta econòmica espanyola, Nadia Calviño.

Respecte a l’ERO, Gortázar es va mostrar optimista i va assegurar que confia a arribar a un acord: “Crec que és possible i necessari, però caldran cessions mútues per a un acord raonable que permeti a l’entitat fer front al futur, que serà un entorn dur”, amb els tipus pressionats a la baixa, va subratllar el conseller delegat, que hi va afegir que la direcció té “marge per cedir”, un aspecte que esperen trobar “a l’altra banda”. Gortázar, que no va voler aventurar cap estimació dels costos de la reestructuració, sí que va assegurar que l’entitat “té capacitat de capital per assumir-la”.

Pel que fa a les declaracions de Calviño sobre el salari dels directius, Gortázar va dir que cal ser “esportius davant totes les opinions” i va expressar el “màxim respecte”, però va apuntar que és un tema “molt regulat” i amb un marc normatiu “robust” d’ençà de l’última crisi.

Protesta d’empleats a València

Un grup de treballadors de CaixaBank es van concentrar ahir davant la seu de l’entitat a València per protestar per l’ERO, que afecta uns 8.000 treballadors. Segons va informar Efe, els manifestants portaven pancartes de diverses organitzacions sindicals amb lemes escrits com “Tots som CaixaBank.No a l’ERO”, i cridaven consignes contràries a l’expedient. Els manifestants reivindicaven que l’ERO sigui voluntari i que no hi hagi reduccions salarials per a la plantilla que continuï en actiu al banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona