Economia

Goirigolzarri defensa l’ERO a CaixaBank: “Hem d’assegurar la sostenibilitat del projecte en el futur”

Els sindicats creuen que l’actitud de l’entitat és “vergonyosa” i demanen als directius que “baixin a la realitat”

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat que l’ERO de l’entitat, que afecta gairebé 8.300 treballadors a tot l’Estat, és necessari per garantir la supervivència de l’entitat. “La nostra tasca com a gestors és assegurar la sostenibilitat del projecte”, ha comentat durant la junta general d’accionistes celebrada aquest divendres, tot destacant que el sector bancari s’enfronta a “grans reptes” que fan necessària “una enorme transformació”.

Per la seva banda, els sindicats han titllat de “vergonyosa” l’actitud de l’entitat i ha demanat als directius que “baixin a la realitat” per entendre la preocupació que genera l’ERO entre la plantilla.

Durant la seva intervenció, Goirigolzarri, ha defensat que la fusió amb Bankia i la posterior reestructuració de plantilla respon a una necessitat “d’assegurar la sostenibilitat del projecte”. Després de recordar que l’operació de fusió va ser aprovada per gairebé el 100% dels accionistes d’ambdues entitats, el directiu ha subratllat que aquest procés permetrà que el grup estigui “en una situació privilegiada” per fer front als “enormes desafiaments” que presenta el sector bancari.

Les crítiques a l’ERO han acaparat bona part del torn d’intervencions de la junta. Per una banda, els sindicats han lamentat l’impacte de l’expedient, que afecta gairebé 8.300 treballadors del grup. Per l’altra, han recordat l’increment de sou del president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, que passarà a cobrar el triple respecte al qual percebia a Bankia. Tot plegat, mentre uns 500 empleats –segons dades dels sindicats– s’estaven manifestant a les portes de la seu social de València, on s’estava celebrant la reunió.

Per la seva banda, l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) ha retret a la direcció que hagi incrementat les comissions bancàries i ha denunciat que la fusió porta el sector bancari cap a una situació d’“oligopoli”. “Veiem amb preocupació el desinterès constant del sector bancari espanyol per explorar operacions de fusió amb altres entitats financeres de la Unió Europea que ajuden a mantenir la diversitat i la competència de l’oferta bancària, evitant que s’encareixi els serveis al consumidor”, ha destacat un dels portaveus de l’associació, Luis Fernando Martín.

En aquest sentit, ha denunciat que “el domini d’un pocs” comportarà un encariment dels serveis financers i generarà “desinterès” per preservar la diversitat dins el sector. En paral·lel, Adicae ha retret a l’entitat que el procés de fusió –que derivarà en el tancament de més de 1.500 oficines a tot l’Estat– comportarà “l’abandonament” dels clients ‘senior’, els més vulnerables davant la digitalització. “La formació i l’educació financera hauria de ser la millor eina per combatre els enganys”, ha destacat l’associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona