Economia

El consum de ciment a Catalunya s’apropa als nivells anteriors a la pandèmia

Al juny, va augmentar un 7,2% i les exportacions van millorar un 16,1%

El consum de ciment a Catalunya durant el primer semestre de l’any es va situar en els 1,09 milions de tones, una xifra que s’apropa els nivells a la prepandèmia, ja que durant el mateix període del 2019 van ser d’1,12 milions de tones, segons ha informat aquest dimarts la patronal Ciment Català. En el cas de les vendes a mercats exteriors, els acumulats del primer semestre van ser superiors, fins a un milió de tones en els sis primers mesos de l’any davant les 966.000 del mateix període de fa dos anys. Pel que fa només al mes de juny, les pujades en el consum van ser un 7,2% superiors, fins a les 199.181 tones; la producció ho va fer en un 9,3% (317.127) i la millora de les exportacions es va traduir en un 16,1% (178.241).

Ciment Català atribueix aquesta millora a la recuperació econòmica de la primavera, que ha fet millorar les expectatives del sector i ha passat d’unes previsions de creixement del consum d’entre el 0% i el 3% durant aquest any a una forquilla d’entre el 5% i el 8%. És una recuperació, però, que d’altra banda també es pot veure amenaçada pels efectes de l’actual onada, segons Coment Català.

El president sectorial de Ciment Català, Salvador Fernández Capo, recorda que calen “inversions socials, en habitatge, en infraestructures per a la mobilitat, en rodalies, o en sistemes de gestió d’aigües”. En aquest sentit, insta les administracions públiques a aprofitar els Fons Europeus Next Generation per desenvolupar projectes d’infraestructures “lligats a la Digitalització o a l’Energia” perquè una revifada del sector de la Construcció “té un efecte multiplicador sobre el conjunt de l’economia, i genera activitat i ocupació a diversos sectors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona