Economia

Els beneficis d’Endesa es redueixen un 26,2% en el primer semestre, fins als 832 milions

La companyia atribueix aquests resultats a l’encariment de les matèries primes

Endesa ha guanyat durant 832 milions d’euros durant el primer semestre, xifra que representa un descens del 26,2% en relació al mateix període de l’any passat, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’empresa ha atribuït aquests resultats a un “context de mercat advers” per l’encariment de les matèries primeres energètiques, especialment el gas, i del preu mig dels drets d’emissió de CO2, que també s’ha traduït en un major augment del preu de la llum en el mercat majorista fins a duplicar-se respecte al primer semestre del 2020. Respecte als ingressos, van augmentar un 15,6%, fins als 10.272 milions d’euros mentre que l’Ebitda va retrocedir fins als 1.879 milions d’euros, un 18,8% menys.

Davant l’augment del preu de l’electricitat i de les mesures anunciades pel govern espanyol, Endesa assegura que manté la seva posició de “diàleg obert per trobar les solucions més eficients amb les què afrontar aquesta conjuntura de preus alta” i que amb tota probabilitat la situació de preus alts s’estendrà tot el que queda d’any.

El conseller delegat de la companyia, José Bogas, ha destacat que la conjuntura del mercat energètic espanyol “no està beneficiant les companyies elèctriques com Endesa ja que tenim venuda a clients energia a preus menors del què està marcant el pool”. A més, ha afirmat que respecte les mesures del govern espanyol “existeixen d’altres més eficients i de caràcter estructural”, com per exemple, ha dit una tarifa regulada que protegeixi els clients domèstics de la volatilitat de preus.

D’altra banda, Endesa ha anunciat que dona per tancat tot el seu negoci de generació d’electricitat amb el carbó i ha explicat que la producció peninsular lliure d’emissions de CO2 en el primer semestre arribi al 88% del total, en línia de l’objectiu d’arribar fins al 89% el 2023.

A més, ha detallat que la cartera total de renovables ha augmentat en 11.000 MW en comparació al 2020, fins als 52.900MW, i que disposa en fase d’execució plantes solars i eòliques que sumen 2.500 MW.

Quant a l’evolució del mercat de comercialització de l’electricitat, Endesa ha registrat un augment de l’energia distribuïda a través de les xarxes del 9% i de l’energia comercialitzada al conjunt dels seus clients finals del 2%. Pel que fa a la mobilitat elèctrica, a finals de semestre tenia habilitats 8.000 punts de recàrrega, un 6,6% més que a finals de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona