Economia

Seat i els sindicats acorden que l’ERTO afecti entre 482 i 1.276 treballadors al dia

La multinacional redueix la producció davant de l’escassetat de semiconductors

Seat i els sindicats han acordat aquest dijous un ERTO per reduir la producció davant de la manca de semiconductors que afectarà entre 482 i 1.276 treballadors de tota la companyia al dia.

A la planta de Martorell, l’expedient podrà implicar que deixin de treballar, com a màxim, entre 322 i 1.076 persones al dia, segons la disponibilitat de semiconductors. Així, la línia 1 reduirà mig torn de producció, passant de 2,5 torns a 2 diaris, la línia 2 operarà segons la disponibilitat de semiconductors amb els 3 torns habitual, 2,5 o 2, i la línia 3 funcionarà amb normalitat.

L’empresa i els treballadors han pactat que Seat millori la prestació d’atur als afectats per l’expedient. Els que optin per fer formació, podran mantenir el 100% del sou.

L’expedient afecta la globalitat de la plantilla de Seat, unes 11.300 persones, excepte els majors de 55 anys i els treballadors que no hagin generat dret a rebre una prestació d’atur.

L’ERTO estarà vigent des del 27 de setembre fins al 30 de juny, i el gruix d’afectats diaris es cobrirà, en primer lloc, amb voluntaris. Les places que no es puguin cobrir es completaran de forma rotatòria entre la plantilla.

Segons ha explicat Seat, la demanda dels seus models ja arriba als nivells previs a la pandèmia, i per això es vol intentar fabricar el màxim nombre de vehicles que permeti la disponibilitat de semiconductors. D’aquí que l’expedient inclogui una forquilla diària d’afectats que oscil·li entre els 482 i els 1.276 treballadors.

De fet, la xifra de 482 afectats es correspon a l’escenari que permetria tenir els tres torns a la línia 2, mentre que els 1.276 es corresponen a la situació més extrema, que implicaria reduir a dos els torns de la línia 2. La mateixa línia també podria operar amb dos torns i mig. La línia 1 sempre funcionarà, durant l’ERTO, amb dos torns en comptes de dos i mig, i la línia 3 es mantindrà sempre intacta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona