Economia

Damm i El Celler de Can Roca elaboren una cervesa àcida

Amb el nom de Duet i d’estil ‘sour’, incorpora malt d’ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta

És àcida i es diu Duet –tot i que Jordi Roca proposava el títol de Vi-rra per la seva vinculació amb el vi– i és la primera cervesa que elaboren conjuntament Damm i El Celler de Can Roca. La primera i, segons els representants de Damm, la més difícil que han creat mai. I representa l’estrena de la cervesera en l’estil sour. Un nom, Duet, perquè combina el malt d’ordi i la garnatxa blanca procedent de la Terra Alta, que suposa la culminació de dos anys de treball entre Damm i els Roca. “Volíem una cervesa ben feta i n’hem aconseguit una de molt gastronòmica, molt mediterrània”, explicava Joan Roca, que relatava com la pandèmia els havia donat el temps necessari per fer les proves per poder-la fer. Algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita –normalment fruita vermella– per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca van apostar pel raïm. I, en aquest sentit, el responsable del projecte Esperit Roca, Bernat Guixé, apel·lava a veure “on comença la cervesa i on acaba el vi”.

“És lluminosa, radiant, intensa, fresca, àgil, carregada de vivacitat i de textura sedosa”, deia Josep Roca, afegint-hi: “No sé si és la cervesa més carregada de vida, però jo la veig així.” Segons el sommelier, Duet marida molt bé “amb adobats i salats, també amb marinats i escabetxos i, fins i tot, amb rostits”, i convidava a provar-la al costat d’un pollastre a l’ast o uns calamars a la romana. Duet ja està disponible a la botiga en línia de Damm i els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent es donarà a conèixer a l’estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

LA FRASE

Es tracta de la cervesa més difícil que hem fet
Jaume Alemany
director de Màrqueting, Comunicació i Exportació de damm

Un estil molt antic que ha evolucionat

L’estil sour és molt antic i es remunta a l’origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control de la temperatura ni del procés fermentatiu tot proporcionant notes agres i àcides. L’estil sour ha anat evolucionant i ara és possible controlar els processos de fermentació. A Duet, feta amb most de malt d’ordi i most de raïm garnatxa blanca, se li afegeixen bacteris làctics i llevats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona