La Borsa
Més valors
Economia

Damm i El Celler de Can Roca elaboren una cervesa àcida

Amb el nom de Duet i d’estil ‘sour’, incorpora malt d’ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta

És àcida i es diu Duet –tot i que Jordi Roca proposava el títol de Vi-rra per la seva vinculació amb el vi– i és la primera cervesa que elaboren conjuntament Damm i El Celler de Can Roca. La primera i, segons els representants de Damm, la més difícil que han creat mai. I representa l’estrena de la cervesera en l’estil sour. Un nom, Duet, perquè combina el malt d’ordi i la garnatxa blanca procedent de la Terra Alta, que suposa la culminació de dos anys de treball entre Damm i els Roca. “Volíem una cervesa ben feta i n’hem aconseguit una de molt gastronòmica, molt mediterrània”, explicava Joan Roca, que relatava com la pandèmia els havia donat el temps necessari per fer les proves per poder-la fer. Algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita –normalment fruita vermella– per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca van apostar pel raïm. I, en aquest sentit, el responsable del projecte Esperit Roca, Bernat Guixé, apel·lava a veure “on comença la cervesa i on acaba el vi”.

“És lluminosa, radiant, intensa, fresca, àgil, carregada de vivacitat i de textura sedosa”, deia Josep Roca, afegint-hi: “No sé si és la cervesa més carregada de vida, però jo la veig així.” Segons el sommelier, Duet marida molt bé “amb adobats i salats, també amb marinats i escabetxos i, fins i tot, amb rostits”, i convidava a provar-la al costat d’un pollastre a l’ast o uns calamars a la romana. Duet ja està disponible a la botiga en línia de Damm i els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent es donarà a conèixer a l’estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

LA FRASE

Es tracta de la cervesa més difícil que hem fet
Jaume Alemany
director de Màrqueting, Comunicació i Exportació de damm

Un estil molt antic que ha evolucionat

L’estil sour és molt antic i es remunta a l’origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control de la temperatura ni del procés fermentatiu tot proporcionant notes agres i àcides. L’estil sour ha anat evolucionant i ara és possible controlar els processos de fermentació. A Duet, feta amb most de malt d’ordi i most de raïm garnatxa blanca, se li afegeixen bacteris làctics i llevats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Satisfacció al sector turístic pel llarg cap de setmana

GIRONA

DinamiG selecciona personal per a la Simon

Olot

Premi de 2.400 euros per gastar en un dia, a Olot

Olot

La campanya de cítrics de l’Ebre preveu més pèrdues

barcelona
economia

La divisió d’inversions del Sabadell, segona en el rànquing europeu d’equips de banca

economia

Seat desenvolupa un prototip de vehicle autònom per a la mobilitat urbana

El preu de la llum caurà quasi un 50% aquest dimecres fins als 108,73 euros MWh

El govern espanyol aprova un paquet d’ajudes de 720 milions d’euros per al sector turístic

Madrid

El BCE ha mantingut al novembre les compres setmanals de deute per la pandèmia

Frankfurt