Economia

La Fira de Mostres torna amb un 70% dels expositors

L’entrada al certamen serà gratuïta i es disposarà d’una plataforma virtual

Hi podrà haver fins a 7.900 persones a dins del recinte i l’aforament es controlarà amb intel·ligència artificial

La Fira de Mostres de Girona torna després de dos anys d’absència per la pandèmia, i ho fa recuperant pràcticament el 70% dels expositors. La 59a edició del certamen multisectorial, l’aparador de l’activitat econòmica a la demarcació de Girona, durarà cinc dies –del 28 d’octubre a l’1 de novembre– i l’entrada serà gratuïta.

La Fira de Mostres tindrà 32.000 metres quadrats (el 2019 van ser-ne 45.000) i es repartirà entre el Palau de Fires, l’envelat exterior i part del recinte de la Devesa. En total hi haurà 257 expositors que han contractat 7.535 metres quadrats de superfície, el 68% i 69%, respectivament, si es comparen amb les xifres de l’últim certamen prepandèmia. Aquestes xifres, però, “són similars a la d’altres fires que es fan aquests dies”, segons va dir ahir la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat.

La reducció dels estands s’explica, segons el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, per diverses raons. Una és perquè hi ha empreses que hi han assistit en les darreres edicions que no han perviscut a la pandèmia. El segon motiu és perquè hi ha empresaris que tenen por d’anar a fires. El tercer, perquè la recuperació del sector està provocant un increment de fires i algunes empreses ja tenien lligada la seva assistència a altres esdeveniments. I la quarta, perquè hi ha empreses que “no tenen producte per vendre” per les dificultats d’abastiment. Malgrat tot això, Fàbrega destaca que la Fira de Mostres ha de contribuir a “rellançar l’economia de la demarcació”.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de girona, Glòria Plana, va voler posar en relleu que el sector de les fires ha estat “un dels més perjudicats per l’aturada derivada de la pandèmia”, i va destacar que recuperar el 70% demostra “l’aposta de les empreses” per tenir presència en el certamen.

Format híbrid

A més de l’entrada gratuïta a la fira “per atraure més públic”, entre les novetats d’aquesta edició destaca que se celebrarà en format híbrid. Segons Cunyat, tindrà una plataforma web amb un espai reservat per a cada expositor. Hi podran posar contingut de la seva empresa i també interactuar amb els clients. A més, durant la fira es faran fotos dels estands i es penjarà “una visita virtual seguint el recorregut, que es mantindrà viva fins a l’edició del 2022”.

La directora de la fira també va aclarir que encara que els aforaments hagin passat a ser del 100%, l’organització s’ha preparat perquè l’espai sigui segur –“Mantindrem tots els protocols per assegurar un espai lliure de Covid”, va concretar–. Cunyat també va explicar que, com a novetat, es farà servir un sistema d’intel·ligència artificial per controlar que no se superi el màxim d’aforament, que és de 7.900 persones al mateix moment. Per fer aquest control es farà servir un “sistema d’anàlisi d’imatges, amb una precisió del 99%, que calcularà les xifres al segon”.

Per sectors, dels 257 estands, un 31% són d’emprenedoria, serveis i mobilitat; un 28%, de decoració i construcció; un 22%, d’alimentació; un 13%, de maquinària industrial i tecnològic, i un 5%, del món del motor. Com a novetat, enguany el certamen tindrà un nou espai dedicat al vehicle elèctric. Segons la directora de la fira, un 80% dels expositors repeteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona