Economia

El grup CaixaBank guanya 4.801 milions amb la fusió de Bankia

El benefici ajustat sense comptar els extraordinaris és de 2.022 milions respecte als 726 milions de l’any passat

El grup CaixaBank ha tancat els nou primers mesos de l’any amb un benefici atribuït de 4.801 milions d’euros, que incorpora els impactes extraordinaris associats a la fusió amb Bankia, com l’aportació comptable de 4.300 milions del fons negatiu de comerç i el cost de 1.521 milions de l’ERO i altres despeses de la integració. Sense aquest element derivat de la fusió, CaixaBank ha guanyat 2.022 milions d’euros entre gener i setembre, per sobre dels 726 milions del mateix període de l’any passat, molt marcat per les provisions per la pandèmia. En el tercer trimestre, CaixaBank ha guanyat 620 milions, que pugen fins als 744 si s’exclouen els 124 milions d’extraordinaris derivats de la fusió. El resultat és un 2,5% per sota del nivell del segon trimestre.

El benefici proforma, que es calcula incorporant el resultat de Bankia previ a la fusió i excloent els extraordinaris, és de 2.087 milions, respecte als 906 del mateix període de l’any passat.

Els ingressos ’core’ del Grup assoleixen 8.450 milions d’euros en els nous primers mesos de l’any, estables respecte al mateix període de l’exercici anterior. En canvi, el marge d’interessos cau un 4% respecte a l’any anterior i se situa en els 4.864 milions.

L’entitat atribueix el descens als tipus negatius, que provoquen una disminució dels ingressos dels crèdits, però també al canvi d’estructura de la cartera creditícia per l’increment de préstecs avalats per l’ICO i el sector públic, i a la reducció dels ingressos derivats del crèdit al consum. CaixaBank ho ha pogut compensar parcialment amb l’increment de finançament en bones condicions del Banc Central Europeu (BCE).

Tot i que augmenten un 49,1% els ingressos de les participades de CaixaBank i els ingressos core es mantenen estables, el marge brut cau un 1,1% anual pels baixos resultats de les operacions financeres (-57,1%) que incorporaven extraordinaris el 2020.

CaixaBank ha reduït fins als 616 milions d’euros entre gener i setembre les dotacions per insolvències, una xifra que en el mateix període de l’any passat incorporava una dotació de 1.611 milions per

anticipar possibles efectes negatius de la pandèmia.

Tot i que pugen un 1,6% les despeses en personal i un 2% les amortitzacions, les despeses globals cauen un 2,9%, millorant així la ràtio d’eficiència core a 12 mesos en un 0,9% fins al 55,3% respecte al tercer trimestre del 2020.

“Un bon resultat”

En una nota, el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, realitza un balanç molt positiu dels nou primers mesos de l’any i destaca com a aspectes rellevants “la bona evolució del negoci bancari i d’assegurances en un entorn encara complex, i el procés d’integració que discorre de forma ràpida, adequada i en línia amb el previst”.

“Una vegada més aconseguim un bon resultat en un entorn de tipus que exerceix una gran pressió sobre els marges al mantenir estables els ingressos a causa del nostre model de negoci, molt diversificat, a la intensa activitat comercial i a una més gran escala”, assenyala el directiu.

Sobre el procés de fusió, Gortázar afirma que “tota l’organització està molt centrada en l’execució final de la integració després de sis mesos en els quals s’ha avançat decisivament en tres àrees clau: la integració de persones, del model de negoci i dels sistemes”.

I és que, tancat el front laboral, la fusió entre CaixaBank i Bankia afronta ara l’últim pas clau per culminar el procés: la integració tecnològica, que serà una realitat el proper 12 de novembre.

També a partir d’aquest dia es modificaran els números de compte dels clients de procedents de Bankia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva