Economia

Puja el nombre de turistes estrangers a Catalunya, però es manté per sota els nivells precrisi

La despesa es multiplica per quatre en termes interanuals, però és tres vegades inferior a la registrada el 2019

Catalunya va rebre 867.500 turistes estrangers el darrer mes de setembre, tres vegades més que el mateix període de l’any passat. Malgrat la recuperació després dels mesos més durs de la crisi de la covid-19, el volum de visitants encara es manté per sota els nivells prepandèmia. Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Catalunya va rebre més de dos milions de visitants el setembre de 2019. Pel que fa a la despesa, l’evolució és similar. Aquest darrer mes de setembre, els turistes internacionals es van gastar 789 MEUR al país, quatre vegades més respecte a l’any passat. El setembre de 2019, però, la despesa va ser de 2.278 MEUR.

Quant a les dades acumulades, a Catalunya han arribat 3,7 milions de turistes estrangers fins al setembre, un 7,2% més en termes interanuals. En aquest sentit, Catalunya és la segona comunitat més visitada de l’Estat, agrupant el 18,5% de les arribades. Només la supera les Balears, amb una quota del 24,9%. El principal mercat emissor de Catalunya és França, que concentra prop d’una quarta part dels visitants.

Pel que fa a la despesa acumulada, els visitants procedents d’altres països han gastat 3.676 MEUR a Catalunya entre gener i setembre, un 8,5% més en comparació als nou primers mesos de 2020. Únicament al setembre, la despesa mitjana es va situar en 910 euros per turista, un 33,9% més que l’any passat, mentre que la despesa mitjana diària es va incrementar un 47,3%, fins als 161 euros per dia. No obstant això, l’estada mitjana va reduir-se fins als 5,6 dies.

Dades al conjunt de l’Estat

Al conjunt de l’Estat, el nombre de turistes estrangers durant el mes de setembre va ser de gairebé 4,7 milions, quatre vegades més respecte al mateix període de l’any passat. En comparació al 2019, però, la xifra és gairebé la meitat.

Pel que fa a l’acumulat de l’any, l’Estat ha rebut 19,7 milions de turistes estrangers entre gener i setembre, un 17,2% més en termes interanuals.

Quant a la despesa, els visitants procedents de l’exterior van gastar-se un total de 5.040 MEUR al setembre, cinc vegades més que l’any passat, però gairebé la meitat en comparació al 2019. La despesa mitjana per turista al conjunt de l’Estat -1.071 euros per estada- és més alta que a Catalunya, així com la durada mitjana dels viatges, que se situa en 7,8 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona