Economia

Cañete demana que la reforma laboral doni més flexibilitat a les empreses

Afirma: “No pot ser una reforma de fireta”

I insisteix a fer obligatòria la vacunació per poder treballar i assegura que la pujada de preus “ve per quedar-se”

El president de Pimec, Antoni Cañete, demana que la reforma laboral que està treballant el govern espanyol doni més flexibilitat i seguretat a les empreses. En una entrevista aquest dilluns al ’Cafè d’Idees’ de La 2, el directiu ha assegurat que el mercat de treball espanyol és “molt rígid” i que la reforma ha d’anar “més enllà d’algunes derogacions i reestructuracions puntuals”. “No pot ser una reforma laboral de fireta”, ha proclamat. En la mateixa conversa, Cañete ha insistit a fer obligatòria la vacunació o presentar proves negatives per poder treballar –i, com a conseqüència, suspendre de sou als empleats que es neguin a complir aquest requeriment- i també ha assegurat que la pujada de preus actual “ha vingut per quedar-se”.

Cañete creu que la reforma laboral ha de donar “flexibilitat i seguretat” a les empreses perquè aquestes puguin adaptar-se “a les diferents situacions que presenti el mercat de treball”. Segons el president de Pimec, l’única eina que permet la flexibilitat dins el mercat és la temporalitat, i creu que seria un error restringir-la. Per altra banda, ha demanat que es reforci la inversió en polítiques actives d’ocupació. Durant l’entrevista, ha assegurat que el 83% dels diners destinats a polítiques d’ocupació van cap a polítiques passives, fet que porta el sistema a funcionar “a base de subsidis”.

En relació amb la crisi de subministraments, Cañete ha assegurat que un 94% de les empreses amb les quals ha parlat la patronal experimentat algun tipus de problema. “No només estem parlant de la pujada dels preus de l’electricitat, sinó també de problemes en el subministrament de plàstic o metalls”, ha comentat. En paral·lel, el president de Pimec ha assenyalat que gairebé tres de cada quatre empreses ja han traslladat part d’aquest impacte sobre el preu dels seus productes, i insisteix en la necessitat d’intentar “aprofitar l’oportunitat” per sortir més reforçats de la crisi.

Finalment, Cañete ha parlat de la negociació dels pressupostos de la Generalitat. El directiu reconeix que li genera la mateixa preocupació tant que encara no hi hagi acord com que els comptes hagin de ser negociats amb la CUP. “Les decisions que ha pres el Govern amb la CUP no acostumen a anar a favor del que necessitem”, ha apuntat Cañete, mencionant la moratòria a les renovables. “És com anar contra direcció per l’autopista”, ha exemplificat.

En aquest sentit, ha lamentat que Catalunya està vivint una època de “posicions maximalistes” que està aturant la presa de decisions. “Hi ha cert immobilisme; els interessos de les minories s’han d’escoltar, però aquests no poden trastocar l’interès general”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La zona euro creix un 0,3% en el primer trimestre i deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona