Economia

Elite Taxi denuncia Uber per aplicar un import superior al reglamentari en les tarifes tancades

L’associació de taxistes demana a l’Imet que suspengui l’activitat de la multinacional a Barcelona amb “caràcter immediat”

Élite Taxi va presentar aquest dimarts una denúncia davant l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) contra Uber per aplicar un import “considerablement superior” a la tarifa 3, que és la que permet a l’usuari pagar un preu tancat i no el que indica el taxímetre.

L’associació ha adjuntat una sèrie d’exemples per demostrar les presumptes pràctiques de la multinacional, en què s’ofereix la tarifa tancada a un preu superior al que hauria d’indicar segons la fórmula facilitada per l’Imet.

Segons fan constar els taxistes, el preu tancat ha d’incloure la baixa de bandera (3,25 euros) més el preu per quilòmetre, des del punt d’origen a destí i en funció de la distància del trajecte, i l’import del suplement, si s’escau.

Entre els exemples que exposa la denúncia, hi a un trajecte entre Plaça Catalunya i la Sagrada Família que hauria de ser ofert a 9,2 euros davant els 13,55 euros que apareix a l’app d’Uber, segons els taxistes.

Élite Taxi assenyala que l’incompliment d’Uber és “flagrant” i l’acusa d’estar-se “lucrant de forma indeguda a costa del client final”. A més, reclama que s’insti la plataforma a posar a disposició de l’IMET els serveis identificatius particulars com el dia, hora, destí, dades del taxistes, o la llicència, entre d’altres, per certificar el suposat incompliment en l’aplicació de la tarifa 3; i a tornar els diners als usuaris que s’hagin pogut veure perjudicats.

El mes d’agost passat, l’associació també va denunciar la plataforma perquè els taxistes que hi treballen no porten el distintiu identificatiu reglamentari que ha de ser “visible” pels usuaris a la part de darrere del cotxe. En aquest sentit, Élite anuncia que podria dur a terme noves accions de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona