Economia

El personal municipal de Girona denuncia acords incomplerts

Els empleats temen que per segon any no cobraran una puja pactada el 2019

Reclamen que s’activi el teletreball

Unes 200 empleats de l’Ajuntament de Girona van protestar ahir al matí durant mitja hora al davant de l’edifici consistorial per denunciar que l’equip de govern, de Junts i ERC, incompleix acords. Part de les queixes són degudes al fet que no els han apujat el sou de la manera que van pactar el març del 2019 amb la Valoració dels Llocs de Treball (VLT). El ple del maig següent va rubricar el pacte.

Convocats pels sindicats Intersindical-CSC, CCOO, UGT, Central Sindical Independent i dels Funcionaris (CSIF) i Sindicat de Policies Locals (SPL)-Cos Mossos d’Esquadra (CME), representants del personal van recordar que la gestió municipal incompleix pactes firmats, com ara la retribució econòmica del complement específic, que implicava un augment per a un 85% del personal laboral i funcionari. Aquest acord és un dels incompliments acordats en la VLT.

Un 12% i no un 20%

Fonts de la UGT expliquen que la VLF preveia que els empleats havien de cobrar en un màxim de vuit anys un increment de sou. L’acord entre el personal i el consistori incloïa una puja gradual d’un 10% a l’any. Només es va complir el 2019 perquè l’any passat la puja va ser del 2% i no pas del 10% com s’havia pactat, afirmen els dos sindicats. En la protesta d’ahir, vuit dies abans d’una reunió entre les parts, hi van ser treballadors de la brigada o personal de biblioteques.

Als empleats no els agrada tampoc que no es compleixi el reglament de teletreball, aprovat al juliol de manera definitiva. L’acord permetia als empleats treballar un màxim de deu dies al mes fora de l’espai municipal. “Encara estem en condicions excepcionals. Ens diuen això per no aplicar-lo”, afirma un representant de la Intersindical-CSC. Altres incompliments, segons els sindicats, serien que el consistori no paga un complement per als empleats que fan jornada partida. El representant de la UGT hi afegeix que no “es valoren els llocs de treball per l’estrès, la dificultat o el perill de tenir un accident”; és a dir, hi ha pendent l’avaluació de riscos psicosocials a què s’havia compromès l’Ajuntament.

Fonts municipals han destacat que treballen per complir els acords amb els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA