Economia

Palamós fa pedagogia amb el peix

Ja són dotze les espècies etiquetades amb el codi QR dins el pla de qualitat

Un any després de posar-se en marxa el pla estratègic Palamós Peix, el projecte d’etiquetatge per identificar les espècies pesqueres locals i la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució, ha fet un pas més. Amb la incorporació del pagre, el lluç i el rap ros, ja són dotze les varietats etiquetades amb codi QR. Totes són pescades amb embarcacions d’arrossegament i compleixin els requisits de qualitat. Per poder tenir aquest etiquetatge de qualitat, s’analitza la pell, els ulls, la ganya, la textura, la temperatura i el pes mínim. El codi permet afegir el valor de la traçabilitat.

La gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, explica que es porta a terme aquest control per oferir una qualitat extrema”, afegint que: “Estem davant d’un distintiu que es posa a la cua i que qualsevol consumidor el pot reconèixer ràpidament.”

Fins al moment hi havia nou espècies que s’etiquetaven amb un codi QR que fixat amb una brida a la cua del peix amb el qual es pot accedir a tota la informació de la traçabilitat de la captura: quin tipus d’espècie és, el dia que ha estat pescada, l’embarcació que ha fet la captura i, fins i tot, una recepta per cuinar-la.

Aquesta és una iniciativa pionera a Catalunya que s’emmarca en el pla estratègic Palamós Peix, impulsat per l’Ajuntament, el Museu de la Pesca i la confraria.

Una informació a l’abast de tothom

Una cinta de plàstic 100% reciclable, que actua com una brida, se subjecta a la cua del peix. La cinta inclou un codi QR imprès en què es recull la informació del tipus d’espècie que es tracta, el dia que ha estat pescat i l’embarcació que l’ha capturat, així com una recepta per cuinar-lo. La informació es transmet en el moment de la subhasta a través d’un lector i s’inclou al web, en què es pot visualitzar tota la informació. La informació del QR que inclou la cinta es pot veure còmodament mitjançant els dispositius mòbils. Les espècies que etiquetades són: cap-roig, déntol, gall de Sant Pere, orada, llobarro, pagre, calet, rom, sard imperial, bonítol, lluç i rap ros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona