Economia

economia

Catalunya és un dels vuit grans ‘hubs’ logístics de la UE

El binomi Barcelona-Tarragona és un dels eixos més importants del mapa europeu

El corredor, un tram clau

El binomi Barcelona-Tarragona ha estat identificat com un dels vuit grans hubs logístics i industrials de la UE i el principal de la península Ibérica i del sud d’Europa. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi de Ferrmed, arran de la conferència organitzada per aquesta associació, que es va celebrar a mitjan mes. Entre altres dades, s’hi conclou que la major part del corredor mediterrani queda inclosa en els 17.800 quilòmetres de màxima prioritat transeuropea. En aquest sentit, els experts reclamen donar “màxima prioritat a les inversions adscrites a aquests 17.800 quilòmetres de corredors ferroviaris, que representen un 27% de la Xarxa Central Transeuropea.

Alhora, també insten a implantar el sistema Ferrmed de transport ferroviari integrat, capaç de moure remolcs de camions i contenidors aïllats, de manera que es posi “el ferrocarril al servei de la carretera”, amb la integració del camió i el ferrocarril en un únic sistema integrat i flexible en xarxa, que pot transportar mercaderies a tota mena de destinació combinant els dos transports com un únic element logístic

Aquest és, asseguren, l’únic camí per aconseguir els objectius de l’anomenat EU Green Deal, i caldria que fos considerat en les accions que s’incorporin al COP26. Des de Ferrmed, una associació internacional liderada des de Catalunya, que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i el nord d’Europa, recorden que mai s’ha fet un estudi tan detallat com aquest, pel que fa a la millora del sistema de transport terrestre de mercaderies de la UE.

Per Ferrmed, les conclusions de l’estudi facilitaran l’establiment d’un pla coherent de millora de la xarxa de transport terrestre de la UE “per atènyer els objectius de la CE en la participació del ferrocarril per a l’any 2030” i, alhora, aconseguir les “pertinents fites mediambientals”.

LA XIFRA

24
professionals,
entre enginyers, economistes, geògrafs, arquitectes, etc., estan involucrats en aquest estudi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona