Economia

El preu de la llum baixa aquest dilluns als 96,08 euros/MWh

És la primera vegada des de l’1 de novembre que se situa per sota dels 100 euros/MWh

L’hora més cara serà entre les sis i les set de la tarda (207,1 euros/MWh) i la més econòmica, de les dues a les sis de la matinada (2,67 euros/MWh)

El preu mitjà de la llum a l’Estat baixarà aquest dilluns dels 100 euros el megawatt hora (MWh), després d’una setmana de rècords.

L’import de l’electricitat al mercat majorista (pool) s’ha situat per al 27 de desembre en 96,08 euros, segons dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric d’Electricitat (OMIE).

L’hora més cara per encendre electrodomèstics serà entre les sis i les set de la tarda, quan el preu del MWh se situarà en 207,10 euros/MWh. L’hora més barata serà de dues a sis de la matinada, amb un import de 2,67 euros/MWh.

Aquest és el quart dia de descens consecutiu del preu de la llum des del passat dijous, quan va assolir el seu màxim històric i es va cotitzar a  383,67 euros/MWh.

La xifra suposa un descens del 49% respecte del fixat avui i serà el més baix des dels últims dos mesos. I és que el MWh no se situa per sota dels 100 euros des del passat 1 de novembre el MWh, quan va tenir un preu de 91,2 euros/MWh no se situa per sota dels 100 euros. Des del setembre, la llum només ha caigut per sota dels 100 euros/MWh en tres ocasions.

Tot i la baixada de demà, l’electricitat encara gairebé quadruplicarà el preu de fa un any, quan el MWh es pagava a 26,51 euros.

Aquest desembre el preu de l’electricitat se situa de mitjana en 251,38 euros/MWh, més de 50 euros per sobre del valor d’octubre (200,06 euros/MWh), el més car de la història fins ara.

Si es mantenen els valors actuals de desembre, el 2021 tancara amb un preu mitjà de 110 euros/MWh, més del triple que l’any passat, quan la llum va tenir el preu més barat dels últims 17 anys per la caiguda de la demanda i de preus que va provocar la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA