Economia

La plantilla d’informació del Bus Turístic de Barcelona es concentra per reclamar la sortida de l’ERTO

Els empleats asseguren que la càrrega de treball actual és la mateixa que en una temporada baixa habitual

Els treballadors del servei d’informació de Bus Turístic de Barcelona s’han concentrat aquest dimecres a plaça Catalunya per reclamar a l’empresa MagmaCultura –subcontractada per Turisme de Barcelona i TMB- que se’ls tregui de l’ERTO vigent des de l’agost de 2020. Segons denuncien els empleats, la càrrega de treball actual és la mateixa que en una temporada baixa habitual, una demanda que hauria de permetre posar fi a l’expedient. “Alguns treballadors estan fent hores extres i a altres se’ls modifica la jornada de treball; això vol dir que hi ha una càrrega de treball amagada i que no hi ha raons per continuar amb l’ERTO”, defensa el president del comitè d’empresa de Barcelona Bus Turístic, Javier Rodríguez.

El problema, que afecta a més de 80 empleats, es tradueix en el fet que la plantilla en ERTO no cobra la totalitat del sou, consumeix dies d’atur i veu afectada la seva cotització. “Hi ha una falta de concreció que no ens permet tenir vida normal”, comenta Rodríguez. En aquest sentit, considera que MagmaCultura “no està capacitada per gestionar un servei tan complex com el bus turístic” i exigeix “certeses”.

En una nota enviada aquesta setmana, els sindicats asseguren que no es donen les causes productes per aplicar l’ERTO i denuncien que s’estan amagant hores extraordinàries i ampliació de jornades a treballadors amb temps parcial. També parlen de “mala fe” en l’incompliment de l’empresa pel que fa a la pròrroga de l’ERTO l’1 de gener de 2021, quan es va tancar una oferta d’autobusos que, segons els sindicats, “no s’està complint”. Així mateix, denuncien una gestió “negligent” del pagament de nòmines, prestacions del SEPE, altes i baixes de la Seguretat Social i errors en les tramitacions de nòmines, quitances i hores treballades de més.

Per altra banda, la plantilla ha reclamat “més implicació” a TMB i Turisme de Barcelona davant una reacció que consideren “insuficient”. També hi ha hagut un toc d’atenció per l’Ajuntament de Barcelona, a qui Rodríguez ha reclamat “més acció”. “Les forces que formen l’Ajuntament de Barcelona són d’esquerres i haurien de lluitar per evitar la precarietat en empreses subcontractades”, ha apuntat.

La vaga dels treballadors del servei d’informació del Bus Turístic de Barcelona, que va començar aquest dimarts 28 de desembre, es mantindrà fins aquest dijous 30 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona