Economia

Torrent celebra el descens “històric” de l’atur

Assegura que el 2022 serà l’any de la “consolidació de la recuperació”

El conseller anuncia dos programes de suport a la contractació de més de 5.000 aturats majors de 30 anys

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat el descens “històric” interanual de l’atur registrat a Catalunya aquest desembre, que es tradueix en les millors dades des del 2007, i s’ha mostrat convençut que el 2022 serà l’any de la “consolidació de la recuperació”. Respecte el 2021, el conseller ha assegurat que ha estat “molt positiu en termes d’ocupació” i ha destacat que “l’economia catalana s’ha sobreposat a la pandèmia”. “Ha mostrat fortalesa davant les successives onades i ens fa creure en un 2022 serà esperançador”, ha afegit. D’altra banda, el conseller ha anunciat l’obertura de dos programes valorats en 100 MEUR per fomentar la contractació per més de 5.000 treballadors de més de 30 anys.

En roda de premsa posterior al primer Consell Executiu d’aquest any, el conseller també ha subratllat les afiliacions a la Seguretat Social, amb 3.519.131 afiliacions, el que suposa la millora dada de tota la sèrie històrica i un creixement interanual del 4%, és a dir, el major increment des del 2005. “Sense caure en triomfalismes, partim d’una bona base per consolidar la recuperació i lluitar amb més força contra problemes estructurals com l’atur de llarga durada i el de majors de 45 anys”, ha insistit Torrent.

Torrent ha destacat que les dades de l’atur registrat aquest desembre mostren un descens a al meitat de l’atur juvenil en un sol any, fins a les 19.740 persones menors de 25 anys. Això suposa, ha recordat, la xifra més baixa de tota la sèrie històrica, que data del 1996.

No obstant això, ha remarcat que un altre dels problemes estructurals és aquest atur de llarga durada i de majors de 45 anys. Actualment, hi ha 200.811 persones, més de la meitat del total d’aturats (54,4%), és a dir, 27.608 menys que el 2020 però encara 57.298 més que el 2019.

En aquest sentit, ha anunciat que dilluns que ve s’obrirà la convocatòria de dos programes de foment de l’ocupació per a majors de 30 anys per afavorir la contractació de més de 5.000 persones. Concretament, un disposarà de 62 milions d’euros per finançar la contractació de 2.600 persones de 52 anys o més; i l’altre de 39 milions d’euros en què es preveu contractar 2.600 persones més, especialment amb dificultats d’accés al món laboral com dones, persones desocupades de llarga durada i de 45 anys o més.

Ambdós programes formes part del Pla de Xoc contra l’atur que va engegar el Govern al principi de la legislatura i dotat amb 917 milions d’euros. D’aquests, ha detallat Torrent, ja se n’han mobilitat més de 800 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva