Economia

Les enginyeries, al capdavant del mercat laboral

L’Observatori del Treball i Model Productiu actualitza les feines amb més demanda i més i millors contractes

Enginyers, analistes de gestió i organització i analistes, programadors i dissenyadors de pàgines web van ser les ocupacions a Catalunya més demandades i amb millor projecció dins l’oferta laboral durant el 2021, segons les dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball. Les dues primeres van superar els 80 punts sobre 100 i la tercera es va situar per sobre dels 73 punts.

Sota el paraigua de l’eina Treball per Ocupacions, l’Observatori mostra la situació de les professions a través de tres eixos: els contractes de treball signats (entrades a l’ocupació), la qualitat dels contractes i les persones que demanden aquesta feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). En queden excloses, però, les ocupacions a les quals s’accedeix per una via diferent de la contractació laboral o l’autoocupació (com és el cas d’ocupacions vinculades a les forces de seguretat i el poder legislatiu i judicial).

La cara i la creu

Aquesta informació, segons l’Observatori, serveix per ajudar a prendre decisions sobre l’orientació professional, en tant que mostra quin lloc ocupen les opcions triades i quina difusió tenen. Segueixen fins a la desena posició de la llista les enginyeries elèctriques, els analistes financers, els professionals de seguretat aeronàutica, els programadors informàtics, les enginyeries mecàniques, els especialistes de bases de dades i xarxes informàtiques i les enginyeries industrials i de producció. Totes per sobre dels 72 punts.

A l’altre costat de la balança, les deu professions amb una puntuació més baixa, apareixen els mainaders de la llar, els meteoròlegs, els tècnics superiors en dietètica, els assistents personals o persones de companyia, els operadors en laboratoris fotogràfics, els professionals d’espectacles taurins, els professionals en teràpies alternatives, els netejadors de finestres, els provadors de productes i els lutiers o afinadors d’instruments.

Per comarques

L’anàlisi elaborada per l’Observatori del Treball i el Model Productiu va més enllà i ofereix la distribució de les professions més ben situades, i les que no, en un àmbit comarcal. Un fet que permet mostrar quina és la diversitat laboral al territori i quines són les feines que tenen més sortida. En aquest sentit, si al Baix Ebre els muntadors d’estructures metàl·liques són els més buscats i els que obtenen els millors contractes; al Garraf i a les Garrigues ho són els classificadors de residus i ferralla; al Maresme, els pescadors; a la Ribera d’Ebre, els rellotgers i mecànics d’instruments de precisió, i al Segrià i la Selva, els veterinaris.

D’altra banda, Treball per Ocupacions permet fer una consulta individualitzada per a les 500 ocupacions incloses i mostra informació detallada de cada professió.

LA XIFRA

80
punts
sobre 100 obtenen les enginyeries en el rànquing de professions amb més contractes i demanda el 2021.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA