Economia

La compravenda d’habitatges a Catalunya creix un 17,2% al novembre

Es tracta de la millor dada en aquest mes de la sèrie històrica de l’INE

La compravenda d’habitatges a Catalunya va augmentar un 17,2% al novembre en relació al mateix mes de l’any 2020, fins als 7.431, i suposa la millor dada en aquest mes de la sèrie històrica, iniciada el 2007, segons les dades provisionals de l’INE. A més, si es compara amb el mateix mes del 2019, any anterior a la pandèmia, les operacions de compravenda es van enfilar un 25%. Del total, 1.356 eren habitatges nous i 6.075 eren de segona mà, mentre que 6.848 eren lliures i 583 de protecció oficial. En termes anuals, la compravenda d’habitatges nous a Catalunya va pujar un 31,2% i els de segona mà ho van fer en un 14,1% i, per règims, les transaccions entre pisos lliures van pujar un 16,5% i en els de protecció oficial ho van fer un 24,66%.

Per demarcacions, la compravenda d’habitatges a Barcelona al novembre va pujar un 13% en relació al mateix mes del 2020, fins a les 4.661 operacions. A les comarques de Girona, l’increment va ser del 23%, fins a les 1.163 operacions i a les de Lleida es va enfilar un 43% més, fins a les 439, el major creixement de les quatre demarcacions. Per últim, a les comarques de Tarragona es van vendre 1.168 habitatges, un 21,2% anual més.

El creixement de les operacions de compravenda a Catalunya es troba per sota la mitjana del conjunt de l’Estat, on al novembre va créixer un 24,4% en relació al mateix mes del 2020, fins a les 49.895.

D’aquestes, el 91,2% dels habitatges transmesos per compravenda al novembre són lliures i el 8,8% són protegides. En termes anuals, el nombre d’habitatges lliures va créixer un 23,9% i els protegits un 29,4%. D’altra banda, el 20,7% dels habitatges eren nous i el 79,3% de segona mà. El nombre d’operacions sobre habitatges nous va pujar un 30,5% respecte al novembre de l’any anterior i els de segona mà un 22,9%.

Per comunitats, els majors increments anuals en el nombre de compravendes d’habitatges al novembre van ser les Illes Balears, amb un 70,8% més; seguit de La Rioja, amb un 56,4% més; i Cantàbria, amb un 49,9% més. Per contra, els únics territoris de l’Estat on hi ha caigudes són Navarra, amb un 8,9% menys; el Principat d’Astúries, amb un 3,8% menys, i Galícia, amb un 1,3% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA