Economia

El president de l’Eurogrup diu que la reforma laboral és “molt important” perquè “contribuirà a la recuperació”

Calviño demana regles fiscals “realistes i pragmàtiques” i Donohoe assegura que el debat es farà “de manera raonable”

El president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha assegurat aquest dilluns que l’aprovació de la reforma laboral és “molt important” perquè “contribuirà a la recuperació”.

En una roda de premsa a Madrid amb la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, Donohoe ha mostrat el seu “reconeixement” per l’aprovació de la norma perquè “és una part destacada del pla de recuperació”. En ple debat per la reforma de les regles fiscals europees, Calviño ha demanat que les noves normes siguin “realistes i pragmàtiques”, mentre Donohoe ha reconegut que cal abordar aquesta discussió d’una manera “raonable”. “El debat ha d’avançar a bon ritme perquè no tenim temps a perdre”, ha dit la vicepresidenta del govern espanyol.

Per Calviño, les regles de dèficit i deute europees han de permetre “un marc de consolidació fiscal” amb reduccions del deute i el dèficit “adaptades a la situació de cada país i que reforcin les finances públiques tot impulsant el creixement, la inversió i l’ocupació”. A més, la vicepresidenta econòmica ha demanat als països “evitar caure en les trinxeres i debats del passat”.

Pel que fa a la posició espanyola sobre les regles fiscals, Donohoe ha assegurat que és un plantejament que “s’entén” a la Unió Europea i ha confiat que la discussió tingui una “conclusió satisfactòria”.

Segons ha dit el president de l’Eurogrup, els ministres de Finances de la zona euro debatran en la trobada de març l’orientació que han de tenir els plans pressupostaris per al 2023, després que la Comissió Europea prevegi presentar el mes que ve la seva guia.

Durant la visita a Madrid, Donohoe ha avalat la tasca econòmica del govern espanyol. “L’evidència és molt clara. Les polítiques estan funcionant”, ha dit el president de l’Eurogrup, que ha subratllat la necessitat de portar a terme una política econòmica “mixta” que porti “sostenibilitat, creixement i inversió”.

A més, el president de l’Eurogrup ha respost a les crítiques del PP al govern espanyol per la gestió dels fons europeus que la Comissió Europea ha fet una avaluació “positiva” del pla espanyol. L’irlandès ha dit estar “impressionat pel contingut” del pla espanyol i ha afirmat que l’execució dels projectes és “un repte” per a tots els països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona