Economia

Ryanair anuncia sis noves destinacions i incrementa fins a 103 el nombre de rutes a Catalunya

L’aerolínia assegura que ha tornat als nivells d’activitat prepandèmia i preveu créixer un 4% respecte a l’estiu de 2019

Ryanair incorporarà sis noves destinacions a Catalunya durant la pròxima campanya d’estiu, incrementant fins a 103 el nombre de rutes al país. Això es traduirà en més de 600 freqüències de vol setmanals i 15 avions amb base al territori, que representen vora un 20% sobre el conjunt de l’Estat. L’aeroport de Barcelona captarà quatre de les noves rutes, que connectaran la capital catalana amb les ciutats de Frankfurt (Alemanya), Perugia (Itàlia), Lviv (Ucraïna) i La Palma. La resta enllaçaran l’aeroport de Girona amb Hèlsinki (Finlàndia) i Nuremberg (Alemanya). Durant la presentació de la nova campanya, l’aerolínia ha assegurat que ja ha tornat als nivells d’activitat prepandèmia i confia a créixer un 4% respecte a l’estiu de 2019.

Barcelona continuarà sent la base més important per la companyia a Catalunya, amb un total de 71 rutes, 14 avions basats i més de 400 treballadors. Les previsions estimen que l’aeroport del Prat rebrà fins a 7,8 milions de passatgers del grup irlandès al llarg del pròxim any fiscal –que anirà de l’abril de 2022 al març de 2023-, un 85% del total a Catalunya. Pel que fa a l’aeroport de Girona, Ryanair disposarà de 22 rutes, un avió a la base i donarà feina a 30 persones. Quant al trànsit de passatgers, l’empresa preveu captar més d’un milió de passatgers.

L’aeroport de Reus, per la seva banda, mantindrà les 11 rutes de les quals disposava, tot i que seguirà sense tenir cap avió en base. En relació amb el nombre de passatgers, Ryanair confia tancar l’exercici amb més de 400.000 usuaris.

Un cop superat el pic de la variant òmicron, la companyia assegura que ja ha assolit els nivells d’activitat previs a l’esclat de la pandèmia –tant en nombre de vols com de passatgers- i espera incrementar la facturació vora un 4% aquest estiu respecte al 2019, tant a Catalunya com a l’Estat. En termes globals, l’aerolínia preveu que les vendes creixin a un ritme més accelerat, al voltant del 16%.

Exigències a Aena

A banda d’anunciar el calendari d’estiu a Catalunya, Ryanair ha volgut traslladar diverses peticions a Aena per tal que l’estat espanyol continuï sent una destinació “competitiva i atractiva”. “Espanya és un mercat molt important per nosaltres, i és per això que demanem a Aena que faci l’esforç d’abaixar els impostos sobre el trànsit aeri”, ha comentat la ’country manager’ del grup a Espanya i Portugal, Elena Cabrera. La directiva ha citat Irlanda o Itàlia com a exemples de països que ofereixen incentius al sector aeri i ha recordat que tots els estats es troben ara en la mateixa situació de voler reactivar el turisme després de la pandèmia.

En la mateixa línia, també ha reclamat el repartiment d’unes taxes mediambientals “justes” per als vols de curta distància davant els vols de llarga durada i ha reivindicat Ryanair com una de les poques aerolínies amb capacitat per créixer ràpidament. “Som una companyia que està per sobre els nivells d’activitats prepandèmia i que no ha rebut ajudes estatals”, ha subratllat el director de màrqueting de l’empresa, Dara Brady. De fet, el directiu ha assegurat que aquest darrer exercici fiscal serà l’últim amb pèrdues i que el 2023 es tornaran a registrar beneficis.

En relació amb les ajudes a altres aerolínies, tant Brady com Cabrera s’han mostrat especialment crítics amb el cas d’Air Europa, tot destacant que es tracta d’una companyia de dimensions “reduïdes” i que estarà “molt lligada de mans i peus” durant els pròxims anys per poder fer noves inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona