Economia

Raquel Sánchez veu possible que Catalunya pugui tenir una planta de bateries

La ministra de Transports apunta: “Tant de bo fos així. És una de les opcions”

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el govern central espera que Espanya pugui comptar amb dues grans factories de bateries elèctriques en els propers anys i que una d’elles s’instal·li a Catalunya. “Tant de bo fos així. És una de les opcions”, ha afirmat la ministra, preguntada sobre la possibilitat que s’instal·lin dues d’aquestes plantes a Espanya, una d’elles a Catalunya, durant una entrevista a Ràdio 4.

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va afirmar la setmana passada que era “probable” que hi hagi més d’una factoria de bateries elèctriques a Espanya en els propers anys, i ara Raquel Sánchez ha insistit que aquest és el “desig” del govern central, encara que “encara no està definit”.

Respecte a la comunitat autònoma que acollirà la primera planta que es construirà a Espanya en el marc del PERTE de l’automòbil elèctric, Sánchez ha apuntat que s’ha de realitzar una valoració de la “competitivitat” de cada territori, encara que ha assegurat que, com a catalana, “no puc defugir la meva il·lusió que pogués ser aquí”. Per a la ministra, la fàbrica de bateries seria “una molt bona inversió” ja que “som una potència en automoció i volem ser-ho també amb el vehicle elèctric”.

Respecte al servei de Rodalies, la ministra ha deixat la porta oberta a parlar del seu traspàs, però ha insistit que “cal anar pas a pas” i que, primer, cal resoldre la transferència econòmica per fer front al seu manteniment. Segons la seva opinió, el traspàs total que reclama la Generalitat és “més complex” perquè, per exemple, l’Estat ha de garantir els desplaçaments entre comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar