Economia

L’oci nocturn preveu que el MWC aporti 60 milions d’euros de facturació al sector

El sector celebra que s’encadeni amb Carnestoltes: “Serà una dosi de recuperació després de dos anys patint”

L’oci nocturn, el sector que més dies ha estat tancat durant la pandèmia, preveu que la “presència massiva” de congressistes al Mobile World Congress (MWC) aporti 60 MEUR de facturació, xifra que representa la meitat que el 2019. El sector celebra el retorn del congrés en les dates habituals, que enguany s’encadenarà amb el cap de setmana de Carnestoltes. Així, els locals –que podran ampliar l’horari d’obertura- preveuen facturació “ininterrompuda” durant 10 dies. “Serà una dosi de recuperació després de dos anys de molt de patiment”, ha valorat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, en declaracions a l’ACN. “Serà una molt bona setmana”, ha afegit el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas.

Així, des d’aquest dijous -quan els locals donaran el tret de sortida del Carnestoltes amb les festes universitàries- fins al dissabte 5 de març preveuen que la facturació estigui “per sobre” de la que hi hauria en una època “normal”. Tant la Fecasarm com el Gremi de Discoteques de Barcelona han assegurat que ho afronten “amb molta il·lusió i optimisme” i han avançat que el ritme de venda d’entrades anticipades “està funcionant molt bé”. “Necessitàvem molt aquesta injecció econòmica i moral que representa poder obrir les empreses”, ha subratllat Mas.

El MWC, amb xifres “semblants” a les del 2018

De cara al MWC2022, l’oci nocturn preveu una facturació de 60 MEUR, la meitat que el 2019. Ara bé, es tracta d’una xifra “semblant” a la de l’edició del 2018, any amb “poca activitat” derivat de la situació climatològica adversa. Tot i això, el sector ha assegurat que l’impacte serà “important” perquè l’afluència als locals de nit “pujarà substancialment”.

Així, es preveu que els 60.000 assistents al MWC es gastin de mitjana en restauració i oci nocturn al voltant de 1.000 euros per càpita, el que representa un 25% de la despesa que faran a la capital catalana. En aquest sentit, tant la Fecasarm com el Gremi han coincidit a dir que el perfil d’assistent al MWC “gasta més” que els assistents habituals a les discoteques.

Reserves en un 30% de sales de Barcelona

A banda, el sector ha explicat que algunes de les empreses que participaran al MWC han llogat sales de Barcelona per celebrar-hi algun esdeveniment a banda dels que fan a la Fira de Barcelona. “Són les sales grans, que ja tenen una estructura preparada i un historial en fer coses per al Mobile”, ha apuntat Mas. En aquesta línia, ha xifrat en un 30% els locals barcelonins que estan llogats directament per companyies del MWC.

Després de tot, el sector afronta el Carnestoltes i el MWC tan sols dues setmanes des de la reobertura. Boadas ha assegurat que els locals arriben “amb rodatge” i, de fet, ha explicat que alguns fins i tot s’estan trobant que han de contractar personal extra pels pròxims dies. “Fa dos anys que estem gairebé sense poder facturar i aquest interès ens fa ser optimistes”, ha subratllat. Així mateix, l’oci nocturn ha celebrat que l’increment de l’activitat els permetrà “refer-se lleugerament de la greu situació econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA