Economia

El Mobile acull més de 600.000 assistents i prop de 2.000 expositors

Al voltant de mig milió de persones segueixen el congrés de telefonia mòbil de manera virtual

L’edició del 2022 ha girat al voltant del 5G, la Internet de les coses i la intel·ligència artificial

El Mobile World Congress (MWC) 2022 ha superat les previsions de l’organització i amb més de 60.000 assistents presencials en l’edició més “vibrant” i multitudinària des de l’inici de la pandèmia de coronavirus. És més del doble que la xifra que els Mossos d’Esquadra van calcular per al certamen del passat juliol, perquè l’GSMA no va facilitar dades d’assistència.

L’MWC ha aplegat més de 1.900 expositors, patrocinadors i col·laboradors, amb representació de gairebé 200 països i territoris. Al voltant de mig milió d’espectadors han assistit de manera virtual als actes del Congrés, en els que han participat un miler de ponents, el 97% dels quals de manera presencial

La majoria dels assistents han estat europeus davant les dificultats per viatjar dels països asiàtics. Pel que fa a cobertura informativa, més de 1.600 periodistes internacionals han passat pel congrés.

Tot i que les xifres s’han situat per sota de les del 2019, quan més de 100.000 persones van passar pel congrés, la GSMA ha celebrat el retorn al seu format habitual després d’una edició cancel·lada i una altra posposada per la pandèmia.

 “No hi ha res comparable amb el MWC en persona, i ha estat emocionant tornar a reunir la nostra comunitat, tan apassionada per la connectivitat, per debatre sobre les oportunitats que tenim per endavant”, ha expressat el director general de GSMA, John Hoffman.

El directiu ha volgut donar les gràcies als “assistents, expositors, patrocinadors i socis” i també als ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, a la Generalitat, al ministeri d’Economia i Transformació Digital, a la Fira de Barcelona, a Turisme de Barcelona i a la Mobile World Capital. També ha agraït el “suport” dels ciutadans de Catalunya. “La seva creativitat, hospitalitat i perseverança ens inspiren contínuament”, ha dit.

El congrés de telefonia mòbil ha ocupat set dels vuit pavellons del recinte de la Fira de Barcelona a la Gran Via, amb representació d’empreses com Samsung, Xiami, Huawei, Telefónica, Orange, Vodafone o Ericsson.

Segons les dades provisionals de la GSMA, el primer Mobile postpandèmia ha generat més de 6.700 llocs de treball a temps parcial.

L’edició d’enguany ha girat al voltant de tres grans eixos: la tecnologia 5G, la Internet de les coses i la intel·ligència artificial.

A banda, ha estat marcada pel veto al pavelló rus arran del conflicte de Rússia amb Ucraïna. Tot i la prohibició per part de la GSMA, hi ha hagut empreses provinents de Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona