Economia

Foment del Treball, sobre la reforma tributària: “No es pot suportar més pressió fiscal”

La patronal critica que la proposta “només té finalitats recaptatòries”

Adverteix que el sistema que dibuixa “pot acabar comprometent l’economia del país”

Foment del Treball ha manifestat la seva “decepció” per les propostes que apareixen en el Llibre Blanc per a la reforma tributària, lliurat aquest dijous al ministeri d’Hisenda del govern espanyol.

En un comunicat, la patronal critica que el sistema proposat “no va dirigit a impulsar el creixement econòmic, l’economia productiva i la creació de llocs de treball”, sinó que és una mesura “antieconòmica”.

“És una proposta que va dirigida al fet que els qui ja paguen, paguin més; les empreses i les famílies no poden suportar més pressió fiscal”, lamenta Foment.

En aquest sentit, l’entitat alerta que la reforma tributària “només té finalitats recaptatòries” i dibuixa un sistema “que pot acabar comprometent l’economia del país”.

Segons la patronal, mantenir l’impost de patrimoni “és clarament inconsistent”, i recorda que aquest tribut és inexistent en la resta de països de la Unió Europea. Per Foment, l’impost de patrimoni “penalitza l’estalvi” i és “especialment greu en períodes impositius amb tipus d’interès baixos” i “pot arribar a ser confiscatori”.

Per altra banda, Foment rebutja la idea d’incrementar la progressivitat del sistema tributari, ja que considera que la despesa pública “ha de respondre als criteris d’eficàcia i economia”.

És per això que l’organització veu “urgent” una “profunda reforma de l’administració pública per guanyar eficiència i evitar duplicitats”. “No es pot estar constantment demanant esforços a la societat sense abans avaluar l’eficiència de la despesa pública”, conclou.

En canvi, la patronal celebra que el document reconegui que existeix un ampli percentatge d’economia submergida “que degrada les bases tributàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona