Economia

El Vívid serà tot presencial i pretén atreure nous públics

El festival comença l’1 d’abril i dura un mes

Inclou 68 propostes enoturístiques

Es recuperen tasts en espais singulars i el primer serà a la Pedrera de Barcelona

El festival enoturístic de la Costa Brava, el Vívid, recupera la presencialitat en totes les activitats que es desenvoluparan. Aquest any, el Vívid tindrà 68 propostes enoturítiques, començarà l’1 d’abril i se celebrarà al llarg de cinc setmanes (fins a l’1 de maig). El vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, va celebrar ahir durant la presentació de les activitats que el festival pugui deixar enrere els actes híbrids perquè “el turisme i l’enogastronomia són i han de ser presencials”. Els organitzadors han recordat, això sí, que es mantindran algunes de les restriccions sanitàries. Malgrat tot, asseguren que el model del festival que projecten ja dona molta seguretat, perquè la majoria de les activitats són de petit o mitjà format i també són a l’aire lliure.

Entre els objectius d’aquesta vuitena edició del festival es vol atreure més públic de Barcelona per difondre els vins de la Denominació d’Origen (DO) Empordà fora del territori. És per això que el primer acte que es farà serà un tast acompanyat amb música a la Pedrera de Barcelona.

Dulsat assegura que les últimes edicions del festival han tingut un 90% d’ocupació de mitjana i uns 2.000 participants cada any. La gran majoria d’ells provenen de la demarcació de Girona (66%), mentre que un 34% venen de Barcelona. A més, un 95% dels usuaris “en fan una valoració de bona o molt bona”.

En aquesta edició del Vívid es fomentaran encara més els esmorzars de forquilla entre vinyes, que arribaran als 14 àpats en diferents punts. Aquests esmorzars consisteixen a parar taula enmig de les vinyes i els cuiners de la Cuina del Vent i els enòlegs de la DO ofereixen als comensals una proposta d’esmorzar amb productes de proximitat maridats amb vins de la zona.

També es faran tasts en entorns singulars i a més de la Pedrera es traslladaran també aquest any al monestir de Sant Pere de Rodes, al de Sant Quirze de Colera i al de Santa Maria del Mar de Calonge. A més, el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, destaca que un dels tasts es farà al castell de Quermançó, de Vilajuïga, un entorn “màgic” envoltat per una llegenda.

El festival també planteja activitats d’enoturisme actiu, com ara un passeig pels arrossars de Pals que acaba amb una visita al celler de Mas Geli, on els participants podran tastar plats fets amb arròs i vi de l’Empordà. També es farà un tast maridat al Centre de Reproducció de Tortugues de Garriguella o una marxa popular entre vinyes a Espolla i Sant Climent Sescebes. A Cantallops, el celler Vinya dels Aspres planteja un activitat denominada ViViVi. En aquesta, els participants podran degustar el vi mentre escolten un concert de violí i violoncel. Al llarg del festival també hi haurà espectacles de danses contemporànies amb tasts de vins o concerts de jazz amb una arrossada.

Les entrades ja estan a la venda a través de la pàgina web del festival.

LA XIFRA

66
per cent
dels assistents al festival són de la demarcació de Girona i el 34% restant, de la de Barcelona.

LA FRASE

Un 95% dels usuaris del Vívid dels últims anys en fan una valoració de bona o molt bona
Jaume Dulsat
VICEPRESIDENT PRIMER DEL PATRONAT DE TURISME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona