Economia

El preu de la llum a l’Estat s’enfila un 11% aquest dilluns, fins als 229,71 euros/MWh

La franja horària més cara serà de vuit a nou del vespre (287,57 euros/MWh) i la més barata de quatre a cinc de la matinada (189,99 euros/MWh)

La mitjana del mes de març ja se situa en els 305,83 euros/MWh i supera la del passat mes de desembre (239,22 euros/MWh), que va ser el més car de la sèrie històrica

El preu de la llum al mercat majorista torna a pujar després de dos dies consecutius a la baixa, coincidint amb el cap de setmana.

Aquest dilluns l’electricitat es pagarà aquest dilluns a 229,71 euros el megawatt hora (MWh) de mitjana, xifra que suposa un increment del 10,9% respecte d’aquest diumenge, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

El preu més alt es pagarà entre les vuit i les nou del vespre, quan el MWh tindrà un valor de 287,57 euros, i la franja horària amb la llum més econòmica serà de quatre a cinc de la matinada, amb un preu de 189,99 euros/MWh.

Amb aquesta pujada el preu de l’electricitat multiplica per més de set l’import registrat fa un any, quan es va pagar a 30,28 euros/MWh i és un 12% superior al que hi havia a l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, el passat 24 de febrer.

Però malgrat l’increment d’aquest dilluns, l’electricitat es manté per sota la barrera dels 250 euros/MWh, un llindar que no se supera des del passat dimecres 16 de març, i és un 58% inferior al rècord de 544,98 euros/MWh registrat el passat 8 de març.

Al llarg d’aquest mes el preu mitjà de l’electricitat s’ha situat en els 305,83 euros/MWh, gairebé 70 euros per damunt de la mitjana del passat desembre (239,22 euros/MWh), el mes més car de la història fins ara.

A més, la mitjana d’aquest març gairebé triplica el preu de 2021, que va tancar com l’any en que la llum es va pagar al preu més alt de la sèrie històrica (111,4 euros/MWh), més del triple que el 2020.

Per amortir l’impacte que l’encariment de l’electricitat té en els consumidors, el govern prorrogat la rebaixa fiscal sobre els impostos que graven el rebut de la llum (IVA, impost de l’electricitat i impost a la generació elèctrica) fins al 30 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona