Economia

Comerç

A la botiga Guanter es jubilen

Els propietaris de la històrica botiga de roba per a dona de la plaça Catalunya de Girona opten per abaixar la persiana d’un comerç amb 60 anys d’activitat

Dues generacions d’una mateixa família han portat el negoci

La històrica botiga Guanter, establiment de referència per a roba de dona a Girona (plaça Catalunya, 12), ha posat a l’aparador el rètol de “Liquidació per jubilació”. D’aquí a uns mesos tancarà un negoci familiar d’uns 60 anys portat per dues generacions. La decisió l’han presa Maria Mercè Casellas Guanter i l’Anicet, el seu germà, juntament amb les seves parelles respectives, Jordi Canals i Ester Saurina. No hi ha data per abaixar la persiana, possiblement a l’agost. Compliran la temporada primavera-estiu, però no reposaran de cara a l’hivern.

Sobre els motius del tancament, la Mercè i l’Anicet coincideixen amb un somriure resignat que s’ajunten diferents circumstàncies: una és que no hi ha relleu generacional. Els fills i filles ja tenen les seves pròpies vides organitzades. També s’hi han afegit crisis successives, nous models de venda amb les franquícies i les compres per internet. “La pandèmia i el confinament, o l’absència d’ajudes institucionals, van ser una forta sotragada”, admet la Mercè. Tot i això, ells seguirien, perquè tenen una clientela fidel. Però els quatre pilars de Guanter tenen ara entre 65 i 70 anys, estan bé de salut, i han fet el pensament. Ho deixaran per voluntat pròpia per no haver-ho de fer per circumstàncies forçades.

El negoci es va iniciar als anys 50 amb els fundadors, en Josep i la Pepita, pares dels actuals propietaris. Els pares havien començat amb una botigueta a l’Escala (la Pepita era filla del mas de Can Guanter d’aquesta població). Al 52 van obrir una primera botiga al Mercadal, carrer Hortes a Girona, abans de traslladar-se a la Rambla, número 12. Al cap d’uns anys va obrir el segon local, la botiga actual a la plaça Catalunya. Als inicis venien roba de casa, de senyora i d’home i més productes com ara les bates i els uniformes del col·legi de les Dominiques. No tot ha estat fàcil, diu la Mercè tot recordant les inundacions dels anys 60 i 70 a la Rambla i la plaça Catalunya. Amb el pas dels anys es van centrar en la botiga de la plaça Catalunya i la roba de dona.

A la pregunta de si es consideren una “botiga clàssica”, la Mercè i l’Anicet responen que han vestit fins a tres generacions d’una mateixa família. El que caracteritza Guanter, diu la Mercè, és poder trobar tant talles petites com grans, una bona qualitat “ni poc ni molt”, un nivell mitjà i una forquilla de preus prou ampla. “Anàvem a Itàlia, França o Alemanya per buscar novetats de marques, teixits i colors, i amb la inquietud d’anar posant la botiga al dia amb reformes del local”, resumeix la Mercè. Ara el moment és dur emocionalment, però comporta satisfacció quan les clientes venen a acomiadar-se lamentant que perden un referent. Els de can Guanter responen agraïts per la confiança de tants anys i donant les gràcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA