Economia

economia

Mercadona compra a Catalunya per un valor de 4.036 milions d’euros

La cadena de supermercats Mercadona va comprar a proveïdors catalans per un valor de 4.036 milions d’euros durant 2021, xifra que suposa 55 milions més que l’any anterior, marcat per la pandèmia. Aquest volum de compres a proveïdors ha estat possible gràcies a la relació comercial que Mercadona manté amb més de 200 proveïdors i més de 1.700 petites i mitjanes empreses d’arreu del territori. Entre altres compres, Mercadona va adquirir 58,5 milions de quilos de fruita –especialment peres, pomes, préssecs i nectarines– a empreses de Lleida i Girona com Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruits, Fructícola Empordà, Fruits Sant Miquel, i Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, segons informava la companyia en un comunicat.

La companyia amb seu a València destacava els 2,8 milions de quilos de peix fresc del litoral català comprats a les llotges, els 3,2 milions de quilos de carn de vedella servits per la Cooperativa d’Ivars (Pla d’Urgell) i els més de 156.000 quilos de figues procedents de les comarques lleidatanes. Les compres efectuades a proveïdors catalans van servir per proveir tota la cadena de supermercats de Mercadona a l’Estat, encara que en el cas dels productes frescos un percentatge molt alt es va quedar a Catalunya.

La cadena de supermercats va tancar l’any amb una plantilla de 14.615 treballadors i amb 251 supermercats distribuïts per tot el territori català. D’aquests 251 establiments, 179 han implantat el nou model de botiga eficient, que permet reduir fins a un 40% el consum energètic per un aïllament millor, la il·luminació i la gestió del consum energètic. L’empresa ha seguit continuat les energies renovables, amb la incorporació d’11.500 plaques solars en botigues, blocs logístics i “ruscos” destinats a la venda en línia, que suposen un estalvi de 1.446 tones de CO2 a l’any. A més, ha reformat 17 supermercats i n’ha obert tres de nous. En el marc del compromís social, l’any 2021 la companyia va donar més de 5.300 tones d’aliments i productes de primera necessitat a 157 entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

En l’apartat d’inversions, el gegant espanyol del comerç ha injectat 80,2 milions d’euros a Catalunya el 2021, amb iniciatives per optimitzar la logística dels magatzems que té a Abrera (Baix Llobregat) i a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i per a la plataforma que dona servei exclusivament en línia, situada a la Zona Franca de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona