La Borsa
Més valors
Economia

Ryanair cancel·la setze vols amb origen o destinació a Catalunya

La tercera jornada de vaga provoca endarreriments a vuit vols a l’aeroport del Prat i quatre a Girona

La protesta dels tripulants de cabina obliga l’aerolínia a anul·lar una quarantena d’operacions a l’Estat espanyol i endarrereix més de 200 vols

La tercera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha obligat la companyia a cancel·lar setze vols que tenien com a origen o destinació aeroports catalans aquest diumenge, segons el sindicat USO, una de les organitzacions que convoquen l’aturada.

En la tercera jornada de vaga a l’aerolínia irlandesa no s’han enlairat 14 vols que havien de sortir o aterrar a Barcelona-El Prat i també s’han quedat a terra dos trajectes programats a l’aeroport de Girona-Costa Brava. El balanç provisional  fins a la una del migdia era de sis vols  anul·lats amb sortida de Barcelona i sis més que hi tenien l’arribada.

Fins a les set del vespre la protesta també ha provocat el retard de vint-i-tres vols a l’aeroport de Barcelona (9 de sortida i 14 d’arribada) dotze al de Girona (quatre sortides i vuit arribades).

Les cancel·lacions i els retards han provocat les queixes d’alguns dels afectats a l’aeroport de Barcelona.

La vaga afecta altres aeroports de l’Estat i coincideix avui amb altres a Bèlgica, França i Portugal.  En total, fins a les set s’han cancel·lat un total de 54 vols amb origen o destí a aeroports espanyols i 208 han patit retards. Amb aquestes últimes dades s’eleven a 129 els vols anul·lats des de divendres a tot l’Estat i a més de 300 els vols afectats per retards.

Ahir dissabte, l’aerolínia de baix cost ja va haver de cancel·lar dos vols a Barcelona i dos més a Girona per la segona jornada vaga i es van registrar retards 18 vols, dels quals 16 a la capital catalana.


L’aerolínia minimitza la incidència de la vaga
Ryanair ha admès “petites alteracions” per la vaga dels treballadors dels darrers dies, que considera “menor i poc secundada pels tripulants de cabina”. L’aerolínia atribueix la majoria d’incidències a la vaga dels treballadors del control aeri de Marsella i a “tempestes elèctriques al sud d’Europa”. Tot i això, ha assenyalat en un comunicat que “menys del 2% dels 9.000 vols de Ryanair programats per a aquest cap de setmana s’han vist afectats”.

En canvi, la secretària general d’USO a Ryanair, Lidia Arasanz, ha atribuït les incidències a la vaga dels tripulants de cabina i ha exigit a l’empresa que “compleixi la legislació espanyola i acati les resolucions judicials i que s’assegui a negociar el conveni”.

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat sis jornades de vaga (els dies 24, 25, 26 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol) per pressionar Ryanair perquè apliqui drets laborals bàsics, com dies de vacances i dret de vaga, i les sentències judicials, així com aconseguir tancar un conveni i unes condicions de treball dignes.

A la vaga estan convocats els 1.890 treballadors de Ryanair i de les agències de contractació Crewlink i Workforce de les deu bases espanyoles: Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa.MIREIA VIAL
PRESIDENTA DE L’ASSOCIACIÓ DE GUIES DE GIRONA

“Ens costa lluitar contra l’intrusisme”

Girona
EL DELFÍN VERDE
TORROELLA DE MONTGRÍ

El càmping ‘resort’ de més extensió de l’Estat espanyol

TORROELLA DE MONTGRÍ
ANTONIO BROS
DIRECTOR

“Serà un any turístic molt bo i recuperarem les xifres del 2019”

societat

Marxa lenta de protesta dels gruistes al Pirineu

societat

Barcelona perd 9.000 pisos de renda antiga

ECONOMIA

La vaga d’EasyJet fa cancel·lar quatre vols més al Prat

Quatre cancel·lacions a l’Aeroport del Prat per la vaga de pilots d’EasyJet

barcelona

Marxa lenta de gruistes del Pirineu a Sort per reclamar millores laborals

sort

La llei ‘raider’ fa un any, però encara hi ha molts autònoms

barcelona