Economia

Les agències de viatges recuperen aquest any el 70% de les reserves

Després de dos anys quiets, els clients busquen viatges llargs i a l’estranger

La pandèmia ha tancat el 15% de les agències

Les agències de viatges de la demarcació de Girona han recuperat més del 70% de les reserves que tenien abans de la pandèmia. Així ho ha detallat el president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades (Acave), Jordi Martí, que assegura que enguany “la gent farà el viatge que fa dos anys que tenia pendent”. Martí creu que la gent aprofitarà per invertir bona part dels diners que s’han estalviat mentre hi havia restriccions de mobilitat a causa del virus, informa l’ACN.

El president de l’Acave també ha remarcat que possiblement els establiments tancaran la temporada d’estiu amb un nombre major de negoci que en les previsions fixades abans de començar la temporada. El motiu que ho pot fer incrementar és la tendència de molta gent a esperar al darrer moment a planificar les vacances d’estiu, fet que podria desembocar en un volum de reserves superior a aquest 70% esperat. En una enquesta que van elaborar els associats gironins de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades durant Setmana Santa, ja es preveia que s’arribaria al 70%, però ara, mesos més tard, com més va més són més els establiments que transmeten optimisme i creuen que podrien superar aquest percentatge previst.

Pel que fa a les destinacions preferides dels gironins, Martí explica que la majoria de viatges que gestionen les agències són a destinacions llunyanes, com ara el sud-est asiàtic, el Japó, els EUA, Àfrica i l’Amèrica Llatina. “A la majoria dels qui van a reservar les vacances no els fan por les restriccions sanitàries que hi poden haver en altres països”, assegura. Es tracta de la mateixa tendència que ja hi havia el 2019, abans de la pandèmia. De fet, segons el president de l’associació, es tracta de viatges que molts gironins tenien ganes de fer però el confinament els havia aixafat els plans i, ara, dos anys més tard, han decidit reactivar-los.

A més, cal afegir-hi que en els darrers dos anys les restriccions sanitàries han ajudat a fer créixer els estalvis de les famílies, fet que ha permès a molta gent invertir més en aquestes vacances. El portaveu de les agències de viatges ha assegurat que malgrat la inflació i el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, la gent té ganes de poder dur a terme el viatge pendent. Per contra, hi ha una part de les agències que no han arribat a veure aquests números: el motiu principal és la pandèmia, que ha provocat el tancament de 15% dels establiments que hi havia, segons afirma el president de l’Acave. “Durant pràcticament dos anys no podíem fer res”, ha recordat Martí.

LA XIFRA

70%
de les reserves
que tenien abans de la pandèmia s’han recuperat a les agències de viatges.

LES FRASES

La gent farà el viatge que fa dos anys que tenia pendent
Jordi Martí
president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatge Especialitzades
A la majoria dels qui van a reservar les vacances no els fan por les restriccions sanitàries que hi poden haver en altres països


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA