Economia

Relleu a la presidència de Grífols

Víctor Grífols cedeix el càrrec a Steven F. Mayer, que assumirà funcions executives

L’actual president no executiu de Grífols, Víctor Grífols Roura, de 72 anys, ha decidit retirar-se i Steven F. Mayer el substituirà en qualitat de president executiu.

En una comunicació a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, la companyia ha anunciat que l’històric dirigent d’aquesta cotitzada de capital familiar –va ser conseller delegat durant 30 anys– serà ara president d’honor.

Steven F. Mayer, un antic codirector de Cerberus Global Private Equity i president del comitè d’inversions de Cerberus Capital Management, que ha estat durant més de deu anys conseller independent de Grifols, ha estat nomenat president executiu de la multinacional.

En la comunicació a la borsa, la companyia ha informat que el seu consell d’administració ha decidit delegar en Steven F. Mayer “totes les facultats legal i estatutàriament delegables per dirigir la societat”.

Víctor Grífols Roura ja va deixar el comandament executiu de la companyia al seu germà Raimon Grífols i al seu fill Víctor Grífols Déu l’1 de gener de 2017, i des de llavors tots dos exerceixen com a coconsellers delegats.

Aquesta tarda, l’històric Víctor Grífols ha fet un pas més i ha avançat que es retira, confiant en un extern a la família –encara que ha estat més de deu anys conseller independent– el lloc de president executiu.

Aquest canvi a la cúpula de Grífols es produeix en un moment en què la multinacional està sota mínims a la borsa, a nivells de fa deu anys, llastada pel convuls context internacional, per la pandèmia, que va enfonsar els seus nivells d’aprovisionament de plasma, i també pel seu gran deute, que suma uns 9.000 milions d’euros.

“Aquests canvis evidencien, una vegada més, el total compromís del consell d’administració amb els objectius estratègics, l’excel·lència operativa i el desapalancament”, ha assegurat la companyia, que ha aclarit que aquests nomenaments són efectius de forma immediata.

De fet, el consell d’administració ha aprovat aquests canvis “per unanimitat” i s’ha conjurat per accelerar el pla estratègic de la companyia, que posarà l’accent principalment en la reducció dels nivells de deute de Grífols i en la millora del seu nivell de generació de caixa.

“He passat la major part de la meva vida liderant Grífols. Avui és una companyia sòlida i en bones mans, per la qual cosa és el moment de retirar-me”, ha assegurat Víctor Grífols Roura en un comunicat.

“Conec Steven des que es va incorporar al nostre consell, quan vam adquirir Talecris el 2011, i sé que la seva experiència, la seva visió, els seus profunds coneixements i la seva important trajectòria als mercats de capitals seran actius per liderar l’avanç de Grífols i complementar el nostre equip directiu”, ha afegit Víctor Grífols Roura.

Steven F. Mayer compta amb amplis coneixements i experiència en el sector de la salut i en la indústria dels medicaments plasmàtics, ja que va dirigir l’equip que va adquirir i va gestionar Talecris Biotherapeutics després de la seva escissió de Bayer Healthcare.

Posteriorment, va liderar el seu creixement tant en termes d’ingressos com d’empleats, “millorant de forma molt significativa la seva rendibilitat i fluxos de caixa fins a la seva adhesió a Grífols el 2011, moment en el qual es va incorporar com a membre del seu consell d’administració”, ha destacat la multinacional.

Per la seva banda, els coconsellers delegats de Grífols han assegurat: “Estem desitjant presentar Steven als nostres equips directius i empleats i de sumar esforços per impulsar el valor de la companyia treballant sobre la base del nostre pla estratègic, l’execució operativa i el desapalancament”.

Els canvis a la cúpula de la multinacional catalana han obligat a reformar el reglament del funcionament intern del consell d’administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona