Economia

Estats Units

Musk preveu prescindir del 75 % del personal de Twitter, segons ‘The Washington Post’

El mateix mitjà afirma que la xarxa social faria importants retallades encara que no tanqui la venda al fundador de Tesla

L’empresa ho desmenteix i assegura que no prepara acomiadaments a gran escala

El fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk, estudia desfer-se del 75 % de la plantilla de Twitter i reduir-la a unes 2.000 persones, segons publica aquest dijous el diari The Washington Post.

El mitjà basa la seva informació en documents que assegura haver obtingut sobre les últimes converses entre el multimilionari i els eventuals inversors que l’ajudaran a tancar la compra de la xarxa social per 44.000 milions de dòlars.

Segons The Washington Post, fins i tot en el cas que l’operació amb Musk no prosperi Twitter preveu emprendre grans retallades de personal que afectarien aproximadament una quarta part dels 7.500 treballadors de l’empresa.

El diari apunta que la necessitat d’emprendre aquestes mesures expliquen les presses amb què Twitter ha intentat tancar la venda a Musk, perquè així l’equip directiu actual deixaria les decisions més doloroses als seus successors.

Cap altre mitjà s’ha fet encara ressò d’aquests plans i tampoc Musk ha reaccionat a través del seu compte de Twitter. Si no hi ha nous capítols en aquest serial, la compra de Twitter culminarà el pròxim 28 d’octubre. 


Twitter desmenteix grans retallades
La direcció de la xarxa social ha assegurat aquest dijous als seus treballadors que no té plans per reduir el personal a gran escala.

Només unes hores després de la publicació de la informació del Washington Post, l’advocat principal de Twitter, Sean Edgett, ha garantit en un correu electrònic intern que l’empresa no prepara acomiadaments.

El rotatiu assenyala que aquestes retallades poden afectar la capacitat de la xarxa de controlar el contingut perjudicial o ofensiu –com la pornografia infantil, per posar un exemple-, així com per prevenir bretxes en la seguretat dels continguts.

Segons els documents consultats pel mitjà i testimonis d’altres fonts, les retallades no només afectarien el personal, sinó també la infraestructura de l’empresa. En concret, repercutirien sobre els centres de dades que permeten el funcionament d’aquesta xarxa que consulten al dia més de 200 milions d’usuaris.

Un expert en dades científiques contactat per The Washington Post estima que si es confirmen les retallades, aquestes portaran un “efecte cascada”: serveis més deficients, menys personal de suport i una creixent desmoralització del personal restant, que ja porta mesos d’incerteses pels continues bandades de Musk al respecte.




[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona