Economia

Segona jornada de protesta al voltant de Mercabarna

Les mobilitzacions, emmarcades a la vaga de majoristes de fruita i verdura, tallen els accessos al recinte i provoquen afectacions a la Ronda Litoral a primera hora

La segona jornada de vaga de majoristes de fruita i verdura ha provocat manifestacions al voltant de Mercabarna des de primera hora del matí, entre les 6 i les 8. Més d’una trentena de treballadors convocats pel sindicat CCOO han tallat els accessos al recinte i, en conseqüència, hi ha hagut afectacions a diverses sortides de la Ronda Litoral. La circulació ja s’ha normalitzat en tots els punts. Dilluns la vaga també va provocar algunes incidències a primera hora. L’aturada ha estat convocada pel sindicat Comissions Obreres (CCOO) com a mostra del desacord amb el pacte que ha firmat UGT amb la patronal pel nou conveni perquè “no garanteix el poder adquisitiu” i “empitjora les condicions laborals” del sector.

Per la seva banda, fonts de l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Mercabarna consultades per l’ACN han assegurat que, tot i les protestes, a les 9 h del matí la situació al recinte ja era de “normalitat total” i han confirmat que no hi ha cap problema per garantir l’abastiment de productes.

Tot i que la mobilització s’ha focalitzat a Mercabarna, també estan cridats a la vaga els treballadors de Mercavallès i del centre de distribució de Manresa.

CCOO ha convocat l’aturada perquè s’oposa al conveni que UGT –sindicat majoritari entre els treballadors majoristes de fruites i verdures- ha signat amb la patronal. CCOO considera “erroni” el preacord pel nou conveni i defensa que s’hi incloguin increments variables i una clàusula de revisió salarial que permeti ajustar-se a l’IPC. A més, critica que el conveni pactat per UGT inclou una ampliació dels períodes de prova, que passen d’un a dos mesos per als operaris i de dos a tres mesos en el cas dels tècnics administratius “per evitar l’aplicació de la reforma laboral”.

Dilluns CCOO va fer la primera jornada de vaga. El sindicat va xifrar el seguiment de l’aturada en un 90%, mentre els majoristes asseguraven que havia estat del 5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA