Economia

Creix un 12,7% l’obra social de les fundacions de les antigues caixes

L’any 2021 van destinar 60,1 milions a 93 projectes en conjunt, encara lluny dels 69,7 del 2019

Més de la meitat corresponen a la Fundació Catalunya-la Pedrera

Les set fundacions hereves de l’obra social de les antigues caixes van dur a terme 93 projectes el 2021 a Catalunya per un valor de 60,1 milions d’euros, un 12,7% més que el 2020, malgrat que lluny encara dels 69,7 amb què es va tancar el 2019, en l’etapa anterior a la pandèmia. La dada apareix recollida en l’informe d’activitat d’aquestes fundacions especials que ha fet públic avui el Departament d’Economia i Hisenda, i que revela també que els programes executats van beneficiar 1.456.707 persones, 376.303 més. L’informe està confeccionat a partir de les dades d’execució pressupostària que faciliten les pròpies entitats, que es van constituir en fundacions el 2013 després d’abandonar la seva activitat bancària.

El secretari general del departament, Josep Maria Vilarrúbia, ha destacat que la despesa de les fundacions puja però “encara està lluny dels registres dels anys d’abans de la pandèmia”. Malgrat això, ha reconegut la seva capacitat per adaptar-se a nous formats i continuar amb la seva activitat en els dos últims anys, “especialment complicats per a tots els sectors d’activitat”.

Dels 60,1 milions destinats a obra social a Catalunya, el 49,2% (29,5 milions) van anar a parar a projectes d’assistència social i cooperació per al desenvolupament; el 42,7% (25,6 milions) al foment de l’educació i la cultura; el 4,3% (2,6 milions) a la protecció del patrimoni natural i el paisatge; i el 3,8% (2,3 milions), al foment de la recerca i el pensament crític. Del total d’inversió en obra social, el 51% correspon a la Fundació Catalunya-La Pedrera, i el 36%, a la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa. El 6% va ser assumit per la Fundació Pinnae; el 3,1%, per la Fundació Iluro; el 2,2%, per la Fundació Especial Antiga Caixa Sabadell 1859; l’1,1%, per la Fundació Especial Antigues Caixes Catalans de Manlleu, Sabadell i Terrassa; i el 0,6%, per la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu.

Entre les actuacions realitzades arreu del territori català hi ha des d’activitats d’inserció de persones amb alguna discapacitat i culturals per a famílies fins a serveis dirigits a la gent més gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona