Economia

REGNE UNIT

Mig milió de treballadors fan vaga al Regne Unit en l’aturada més important en una dècada

Col·lectius com els mestres, personal universitari, conductors de trens i d’autobusos reclamen millores salarials per l’elevat cost de la vida després que la inflació arribés al 10,5%

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha insistit avui al parlament que els nens “mereixen ser a l’escola”

Mig milió de treballadors al Regne Unit, entre els quals hi ha mestres, personal universitari, conductors de trens i d’autobusos, secunden aquest dimecres la vaga més gran en una dècada en reclam de millores salarials per l’elevat cost de la vida després que la inflació arribés al 10,5%.

Tot i que el país ha viscut diverses jornades d’aturades els últims mesos, la d’avui és la més important pel nombre d’empleats que la secunden i la varietat de sectors que li donen suport.

El govern conservador de Rishi Sunak ha reconegut que hi haurà problemes per l’abast de les mesures de força, ja que membres de set sindicats han votat a favor d’anar a la vaga.

Milers d’escoles s’han vist obligades a tancar aquest dimecres per manca de personal, fet que ha creat dificultats per a moltes famílies, obligades a prendre’s el dia lliure o teletreballar.

Des d’aquest matí, s’han muntat piquets fora d’estacions de trens, escoles primàries i secundàries, departaments governamentals i universitats de tot el país.

Així mateix, la Confederació sindical (TUC, en anglès) ha informat avui que lliuraran al govern una carta, signada per 200.000 membres, en protesta per un nou projecte de llei, actualment en tràmit parlamentari, que busca fixar uns nivells mínims de serveis durant les vagues.

El secretari general de TUC, Paul Nowak, ha dit que espera que les protestes i les vagues enviïn un fort missatge al govern sobre l’enuig que sent un nombre creixent de treballadors.

A la jornada d’avui, uns 23.000 col·legis han resultat afectats per l’aturada, mentre que 100.000 funcionaris de 124 departaments del govern tampoc no treballaran.

Els conductors de tren de 14 operadors tornen avui a fer una aturada, després que hagi secundat mesures similars en els últims mesos.

Per la seva banda, el primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha defensat avui al Parlament el dret dels menors a rebre educació en rebutjar l’onada de vagues que tenen lloc avui al país.

A la sessió setmanal de control a la Cambra dels Comuns del Parlament, el líder conservador ha evitat pronunciar-se massa sobre les vagues i ha recalcat que, en el cas dels mestres, ja van rebre un increment salarial ha insistit que els nens “mereixen ser a l’escola”.

“El factor número u que està afectant el nivell de vida de la gent és la inflació, provocada per la guerra a Ucraïna”, ha dit Sunak, després que el líder laborista, Keir Starmer, primer de l’oposició britànica, critiqués el govern per “la manca d’habilitat” per resoldre les disputes salarials dels empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA