Economia

L’empresa gironina podrà formar 6.000 treballadors sense costos

La Generalitat presenta a la FOEG i Pimec la nova opció de cursos gratuïts per polir habilitats

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat preveu que aquest any més de 16.000 persones assalariades en empreses de la vegueria de Girona ampliaran coneixements i formació a través dels programes del Consorci per a la Formació Contínua (CFCC), però el que fins ara eren cursos a càrrec de les empreses –com a molt subvencionats en alguns casos– passaran a ser gratuïts, arran dels nous programes Conforcat i Projecta’t, que amb partides de 21 milions i 10 milions més, respectivament, subvencionaran al 100% els costos de formació –a uns 6.000 treballadors– i orientació –a uns 1.500 més– al llarg de l’any.

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, i la directora del CFCC, Ariadna Rectoret, van presentar ahir els avantatges dels programes a representants de les patronals gironines FOEG i Pimec. Al març, obriran les convocatòries, ampliades a les demandes que van recollint per part del teixit empresarial de totes les demarcacions. Vinaixa destacava que d’entrada les centren sobretot en les necessitats del sector industrial, que en el cas de Girona destacava les necessitats del potent segment carni, però també de l’hostaleria o els serveis encarats cap a l’atenció a les persones, i “amb una visió àmplia” per estendre l’abast a les demandes.

El president de FOEG, Ernest Plana, va agrair la iniciativa i en va destacar les bones condicions, amb l’opció de rebre els diners abans d’iniciar els cursos i un termini d’un any per planificar les accions formatives, presencials, semipresencials i fins i tot amb l’opció de planificar activitats pràctiques en instal·lacions convingudes, en contraposició a la paperassa feixuga que sovint reclamaven els tràmits. Entre les possibilitats formació, també s’inclouen cursos d’idiomes o familiarització amb les noves tecnologies de la informació o les comunicacions (TIC).

Perfils i distribució

L’any passat, uns 17.000 treballadors van completar cursos del CFCC a les comarques gironines, amb major participació de dones (66,8%), i majoritàriament ocupades (79,8%). Per comarques, els percentatges de participació van ser superiors al Gironès (27%), la Selva (22%) i l’Alt Empordà (17%). I entre els grups d’edat, predominaven les persones entre 45 i 54 anys (31%) i 35 i 44 anys (28%). Les famílies professionals amb més demanda van ser les de serveis socioculturals i comunitaris (21%), administració i gestió (19%), sanitat (14%) i comerç (11%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona