Economia

Estats Units

Onze grans entitats surten al rescat del First Bank

La gran banca injecta 30.000 milions de dòlars a l’entitat californiana, amenaçada de fer fallida

Les autoritats dels EUA agraeixen el “gest de suport” i destaquen la “resiliència del sistema bancari”

La gran banca dels Estats Units ha sortit al rescat del First Republic Bank, una entitat de mida mitjana de seguir les passes del Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank, tancats la setmana passada per les autoritats.

Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo, els bancs més grans del país, han anunciat que injectaran cadascun 5.000 milions de dòlars al First Republic. Goldman Sachs i Morgan Stanley faran un dipòsit no assegurat  no de 2.500 milions, i BNY Mellon, PNC Bank, State Street, Truist i U.S. Bank hi posaran els 5.000 milions restants a parts iguals.

En un comunicat, el grup d’entitats indica que els diners dipositats ajudaran el First Republic a tenir la “liquiditat per continuar servint els seus usuaris”. Els onze bancs subratllen que aquesta acció “reflecteix la confiança” en el sistema bancari del país.

En aquest sentit, afegeixen que els bancs petits i de mida mitjana són “crítics” per a la “salut” i el funcionament del sistema financer del país.

Les entitats afirmen que el sistema bancari nord-americà té  “un crèdit fort, molta liquiditat, un capital fort i uns beneficis forts” i consideren que “el esdeveniments recents no han fet res per canviar aquesta situació”, en al·lusió a la fallida dels dos bancs.

Les accions del banc californià han passat d’obrir la sessió caient un altre 30 % a tancar amb una pujada del 9,98 %. També ho han fet els grans bancs que li han donat suport. JP Morgan ha remuntat un 1,94 %, Goldman Sachs, un 0,93 %; Citigroup, un 1,78 %; Wells Fargo, un 1,16 % i Bank of America, un 1,68 %.

El baló d’oxigen a la banca ha empès a l’alça la resta dels mercats i el Down Jones, el principal indicador de la Borsa de Nova York, ha tancat la jornada amb una pujada de l’1,17 %.

El departament del Tresor, la Reserva Federal (Fed) i altres institucions públiques dels Estats Units han agraït el gest dels onze grans bancs. “Aquesta mostra de suport s’agraeix molt, i demostra la resiliència del sistema bancari”, han assegurat els directors d’aquestes institucions en un comunicat.

La fallida de SVB i Signature ha desencadenat una onada de pànic als mercats –que després s’ha traslladat a Europa– que ha obligat les autoritats nord-americanes a subratllar la seva confiança en el sistema financer i a marcar diferències amb la crisi de 2008.

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha assegurat avui que el sector “és sòlid” i ha garantit que els ciutadans poden confiar que els seus dipòsits estan assegurats.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona