Economia

La inversió estrangera a Catalunya s’enfila un 25%

Al quart trimestre, va captar gairebé 1.150 milions d’euros

La inversió estrangera es va enfilar a Catalunya un 25,6% l’any passat, fins als 3.883 milions d’euros. Segons les dades que acaba de publicar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, es tracta de la quarta xifra més elevada de la sèrie històrica. Com informa l’agència ACN, en termes absoluts Catalunya s’ha situat com la tercera comunitat de l’Estat que més inversions va captar, superada però per Madrid –17.226 milions d’euros– i el País Basc, amb 5.516 milions captats. Només en l’últim trimestre de l’any, Catalunya va atraure 1.149,8 milions d’euros d’inversió estrangera, un 26,3% més que el mateix període del 2021, quan va aconseguir mobilitzar gairebé 910 milions d’euros.

Durant el 2022, poc més d’un de cada deu euros que es van invertir a l’Estat van anar a parar a Catalunya. Cal tenir en compte que l’estadística del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme atribueix les inversions als territoris on les empreses tenen la seu social, independentment d’on es materialitzin després. Això explicaria, entre altres motius, la diferència amb les dades donades pel govern. A principis de març el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, xifrava en 6.400 milions d’euros les inversions estrangeres durant el 2022 a Catalunya, 2.517 milions d’euros més que la xifra publicada aquest dimarts pel govern espanyol.

Per sectors, les xifres del Ministeri destaca el dinamisme de les activitats cinematogràfiques (624,4 milions), els serveis de programació i consultoria informàtica (519,4 milions), l’emmagatzematge i activitats vinculades al transport (189,4 milions), la construcció d’edificis (188,2 milions) i la fabricació de productes farmacèutics (113,8 milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona