Economia

ECONOMIA

El govern suís força a suspendre el pagament d’algunes primes

La decisió afecta remuneracions aprovades per als exercicis anteriors al 2022 en què els pagaments havien estat diferits

L’entitat va rebre la setmana passada un préstec del govern de 50.000 milions de francs per evitar el seu enfonsament a la borsa

El ministeri de Finances suís ha informat aquest dimarts que Credit Suisse haurà de suspendre el pagament d’algunes primes als seus col·laboradors, en un moment en el qual l’entitat ha estat absorbida per UBS després de la seva delicada situació financera. La decisió afecta remuneracions aprovades per als exercicis anteriors al 2022 en què els pagaments havien estat diferits.

En un comunicat, les autoritats suïsses de finances han indicat que aquestes mesures s’apliquen d’acord amb la llei de bancs nacional, segons la qual es poden dictar certes limitacions a les remuneracions a un banc d’“importància sistèmica” que hagi rebut ajuts financers del govern, ja sigui de forma directa o indirecta. Aquest és el cas de Credit Suisse, que la setmana passada va rebre un préstec de 50.000 milions de francs per evitar el seu enfonsament a la borsa i, dies després, quan va ser comprat per UBS, l’operació va tenir el suport de Berna mitjançant una garantia equivalent de 9.000 milions de francs.

El ministeri ha afegit que per raons de seguretat jurídica la decisió no s’aplica a les primes aprovades per al 2022, a les quals, de tota manera, la direcció del banc va renunciar voluntàriament la setmana passada abans de la caiguda borsària del 15 de març. També ha assenyalat que les seves decisions volen evitar que afectin persones “que no han estat causants de la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA