Economia

Seat torna als beneficis gràcies a l’impuls de la marca Cupra

El president del grup anuncia la creació d’un ‘hub4 d’economia circular a Barcelona

Deixa per “més endavant”l’electrificació de Seat i assegura que treballen per aconseguir una segona plataforma a Martorell

L’automobilística Seat va tancar el 2022 amb un benefici després d’impostos de 68 milions d’euros, davant de les pèrdues de 256 milions de l’any anterior, després de facturar 10.513 milions d’euros. Així ho ha anunciat el president del grup, Wayne Griffiths, que ha assegurat que els bons resultats, els segons millors de la seva història, són gràcies a l’impuls de la marca Cupra, que de cara a aquest any pot acabar representant el 50% de la facturació. Seat produirà a Martorell el vehicle Urban Rebel de Cupra i, també, el nou elèctric petit del grup Volkswagen, l’ID.2all. a fàbrica del Baix Llobregat hauria d’assolir els 500.000 vehicles l’any, segons la companyia.

Així, la tornada als números verds es produeix després de la decisió de la firma de prioritzar la marca Cupra, de dur a terme una gestió més eficaç i implementar un pla de reducció de costos, que inclou un pla de prejubilacions i baixes incentivades, amb la sortida de 1.330 treballadors fins al 2026 pactada amb el comitè d’empresa. L’electrificació de Seat, però, quedarà pendent i es decidirà “més endavant”.

“Enmig d’una tempesta perfecta de reptes, Seat va prendre el 2022 decisions històriques que definiran la nostra història els propers anys” en un moment de transició cap a la zero emissions. “Seat amb combustió i Cupra amb el futur elèctric”, ha assegurat el president de les dues marques.

Griffiths també ha anunciat l’aposta per implementar a Barcelona un hub d’economia circular, que se centrarà en projectes industrials de reutilització, refabricació i reciclatge relacionats amb els automòbils i les seves bateries.

En els primers dos mesos d’aquest 2023, Seat ja ha venut 71.500 cotxes, un 27% més que el mateix període de l’any passat, un cop ja s’ha normalitzat l’abastament de semiconductors. Si aquest escenari es manté, Griffiths s’ha mostrat convençut que Seat incrementarà les vendes aquest any. Per marques, els lliuraments de Seat han augmentat un 12% i els de Cupra, un 75%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona