Economia

estats units

La Fed torna a apujar els tipus tot i la tempesta bancària

La Reserva Federal (Fed) dels Estats Units manté invariable el seu full de ruta per controlar la inflació tot i la recent tempesta bancària apujant un quart de punt els tipus. Aquest nou increment del preu del diner, el novè consecutiu en un any, deixa les taxes en una forquilla d’entre el 4,75% i el 5%. D’aquesta manera, els tipus als EUA es tornen a situar per primera vegada en nivells per sobre dels que es van registrar abans de l’esclat de la crisi financera del 2008, explica l’agència ACN.

La institució dirigida per Jerome Powell ha ignorat així les veus que defensaven un relaxament en l’enduriment de la política monetària a causa de tempesta bancaria desencadenada per la caiguda de Silicon Valley Bank –així com la fallida de Signature Bank i Silvergate Bank– i que va afectar Europa amb el col·lapse de Credit Suisse. En un comunicat, el banc central nord-americà reconeix que probablement “aquestes turbulències es notin en l’activitat econòmica, la contractació i la inflació”, però admet que la magnitud d’aquests efectes és “incerta”. I en un clar senyal que el final de l’agressiva política de la Fed per lluitar contra la inflació podria haver arribat a la seva fi, en el comunicat difós ahir la Fed han substituït l’advertència que seran necessaris nous increments per “podria ser apropiat un reforç de la política addicional”. Apujant de nou els tipus, el banc central nord-americà segueix els passos del BCE que la setmana passada també va tirar pel dret i va apujar mig punt el preu del diner, fins al 3,5%.

D’altra banda, els líders i caps d’estat de la UE es reuniran a Brussel·les en un nou Consell Europeu, aquest cop pendents de les tensions financeres i amb la guerra d’Ucraïna en segon pla. En una cimera que tindrà lloc avui i demà, s’espera que l’apartat econòmic acapari les mirades, en part perquè en el marc de la trobada també se celebrarà la cimera de l’euro, amb la presidenta del BCE, Christine Lagarde, i el president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA