Economia

Freshly Cosmetics tanca el cercle amb la Freshly Factory

L’empresa ja fabrica i envasa tres productes i continuarà amb la majoria de referències en la seva nova planta

L’empresa està centrada enguany a obrir nous mercats i espais físics a l’Estat

Freshly Cosmetics ha enfilat una nova etapa estratègica, enfocada en el seu creixement, i s’ha endinsat en la fabricació i envasament dels seus productes. La Freshly Factory ha començat a funcionar enguany amb l’estrella de la marca, l’oli corporal Golden Radiance Body Oil, del qual, en cinc anys, s’han venut més d’1 milió d’unitats; el Vitamin C Concentrate Serum, i la Bloom Orchid Face Cream.

“Aquest és un gran pas estratègic per a l’empresa. És un projecte que, a més d’incrementar la nostra competitivitat, ens permetrà protegir l’R+D de les nostres formulacions, millorar la nostra sostenibilitat amb producció local i desenvolupar el teixit industrial a la Terra Alta”, assegura Miquel Antolín, cofundador i CEO de Freshly Cosmetics.

La planta de producció, de 700 m², està ubicada a Gandesa, dins del centre logístic propietat de l’empresa, de 14.000 m², que també allotja el magatzem, de 1.000 m².

La Freshly Factory, totalment automatitzada, permetrà a l’empresa internalitzar tot el procés de fabricació, envasat i etiquetatge de gran part de les vuitanta referències de productes. De moment, s’han instal·lat tres línies de producció, amb una capacitat màxima que supera els 10 milions d’envasos l’any i que arriba a rendiments de producció de fins a 45 unitats per minut.

A més de l’àrea de fabricació i envasat, en la qual estan implicats quinze professionals de diversos perfils, també s’ha instal·lat un petit laboratori de qualitat per poder supervisar les operacions i produccions.

“La nova estratègia va començar fa un any i mig, quan vam internalitzar el laboratori de formulació per aportar novetats al sector”, explica Antolín. Ara es troben en una primera fase, però esperen poder envasar “més de vint referències durant aquest segon trimestre, i el 80% a més llarg termini”, assegura.

Virtual i presencial.

A hores d’ara, l’empresa catalana, que va néixer digital, sostenible, vegana i Animal Test-Free Peta Vegan Certified, ja disposa d’onze botigues físiques, que representen un 15% de la facturació. A més, els productes de la firma es poden trobar en establiments de grans distribuïdors de cosmètica, fet que li dona una major visibilitat.

“Tot i estar entre les deu companyies digitals amb més visites, la nostra facturació era molt menor que la de la resta de competidors. Això és deu al fet que no capturàvem els clients perquè només ens podien trobar si entraven al nostre web. Per això, el 2019 vam decidir obrir el canal presencial. Ara, a través de les nostres botigues físiques i dels establiments dels grans minoristes del sector de la cosmètica, connectem millor amb tots els clients”, comenta Antolín.

Freshly Cosmetics té presència física a Barcelona, amb tres botigues, l’última de les quals oberta el 10 de març al centre comercial Westfield La Maquinista; i un establiment a les ciutats de Tarragona –on va inaugurar la Freshly Store al Parc Central, el 14 d’abril–, Reus, Madrid, València, Sevilla, Granada, Gijón i Pamplona, i aviat també a La Palma. “En els pròxims dos anys, volem créixer a l’Estat espanyol amb botigues físiques i, a través del comerç electrònic, també a escala internacional”, explica.

Expansió internacional.

“El comerç electrònic és la punta de llança que ens permet entrar en els mercats internacionals”, puntualitza, sense cap mena de dubte, el cofundador de la firma. La companyia ven els seus productes a trenta-sis països, principalment europeus, entre els quals destaquen Itàlia, Portugal i França, però també al continent americà i a Àsia.

“Ara estem intentant entrar en els mercats llatinoamericans, però operativament són molt complexos, i alhora mirem d’abordar els mercats d’Alemanya, Suïssa, la Gran Bretanya i els Països Baixos.” Antolín confirma que segueixen estant presents en el mercat web xinès Alibaba, on van entrar el 2021, però que enguany no hi concentraran esforços.

A Gandesa hi són gairebé des que es va crear la firma. “El primer any i mig vam ser a Batea, on vaig néixer, però el 2017 ja vam traslladar-nos a Gandesa, primer a un local de lloguer i ara al nostre propi centre, construït per nosaltres.”

FRESHLY COSMETICS

Facturació
45 M€
Treballadors
267
Any de fundació
2016
La companyia la van crear els enginyers químics Miquel Antolín, CEO, i Mireia Trepat, CMO. Ells dos i la mare d’Antolín, Mercè Civil –sòcia capitalista inicial, de qui va partir la idea de negoci i responsable de producció a Gandesa– disposen del 81% de les accions de la firma.
R+D, Amor i Xarxes

La ciència i les emocions

“El Freshly Lab és una de les claus de l’èxit de l’empresa”, assegura Antolín. Hi treballen onze enginyers químics, bioquímics i biotecnòlegs, responsables de les noves creacions. “Fins ara, creàvem, però calia que laboratoris externs col·laboressin per escalar la producció. La Freshly Factory ho canvia tot.” Assegura que la marca té un enfocament híbrid: “Molt científic i alhora molt emocional”, que és allò que els permet connectar amb els clients, “perquè la ciència funciona millor amb amor”. TikTok i Instagram hi ajuden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA