Economia

Els Mossos dissolen els piquets de transportistes a la Jonquera

Agents antiavalots dels Mossos han dissolt cap a tres quarts d'onze del matí d'aquest dimecres els piquets de transportistes en vaga concentrats al peu de la N-II a la Jonquera.
Els agents han tret els vaguistes de la carretera i els han concentrat en un prat pròxim, on una forta presència policial els manté encerclats. Les plataformes de transportistes ho han titllat "d'atac contra els seus drets".

Es tracta d'una acció coordinada a les dues bandes de la frontera i ha permès obrir la circulació a camions per la N-II i la AP-7 en direcció nord i sud. Segons ha confirmat l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, els Mossos d'Esquadra l'han informat mitja hora abans que es produís la dissolució dels piquets dels transportistes amb l'objectiu de retornar "la normalitat" al país.

5.000 camions retinguts
La mesura, que permetrà la sortida de prop de tres mil camions estacionats des de diumenge als aparcaments i zones de descans de la Jonquera i uns dos mil més aturats per la part de França, no ha estat ben rebuda per les plataformes i associacions de transportistes que han convocat aquesta aturada.

El vicepresident de l'Associació de Transportistes Autònoms per Carretera de l'Astac Condal, José Maria García, ho ha titllat d'atemptat contra les seves llibertats perquè encara no s'havia arribat a cap acord entre la patronal i els ministeris. García ha lamentat que no se'ls hagués informat per poder-se reunir-se amb la resta dels seus companys.

La sortida dels camions es preveu que duri tot el dia. La gran majoria de transportistes aturats des de diumenge han decidit creuar la frontera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.