Economia

Els deures del Barça

Mentre el FC Barcelona fa front a un important deute que ronda els 1.200 milions d’euros, altres equips de futbol europeus han aconseguit mantenir una posició financera més sòlida

Avui en dia, quan parlem de futbol, és impossible no esmentar el gegant del futbol Mundial: el FC Barcelona. El club català ha estat un dels de més èxit de la història del futbol, amb un gran nombre de títols i una legió de seguidors arreu. No obstant això, en els últims temps, l’equip ha estat travessant alguns problemes econòmics que han generat preocupació entre els seus aficionats i analistes financers. Però no et preocupis, estimat lector, no parlarem d’això de manera avorrida i seriosa. Avui et presento un article irònic i crític sobre la situació financera actual del FC Barcelona.

El FC Barcelona és un club amb una llarga tradició d’èxits esportius, però també amb una llarga història de problemes financers. Els últims informes financers indiquen que l’equip ha acumulat un deute significatiu, que ronda els 1.200 milions d’euros. A més, la pandèmia de la Covid-19 ha tingut un impacte notable en l’economia del club, ja que ha reduït la quantitat d’ingressos que generen els partits i ha dificultat la realització d’esdeveniments i activitats comercials.

En aquest context, alguns aficionats han començat a qüestionar la gestió del club i han demanat canvis significatius.

Però, qui necessita solucions realistes i ben fonamentades quan podem simplement fer bromes sobre la situació financera de l’equip? Aquí van algunes idees de les polítiques de gestió que anteriors juntes directives i alta direcció serien capaces de executar i segurament s’assemblarien a les que plantejo a continuació.

-Canviar la seva estratègia financera i apostar per la permuta. En lloc de pagar en efectiu, el club oferirà als seus creditors l’oportunitat de canviar el seu deute per passis de temporada.

-En lloc de buscar nous patrocinadors, el FC Barcelona començarà a patrocinar altres equips i esdeveniments esportius. Després de tot, si no pots guanyar diners amb els teus propis esforços, per què no guanyar-los a través d’altres?

-Per reduir els costos, el FC Barcelona decidirà cancel·lar els viatges dels seus jugadors a partits fora de casa. En el seu lloc, l’equip jugarà per videoconferència. És cert que això podria afectar una mica la qualitat dels partits, però pensa en totes les emissions de carboni que es podran estalviar!

Encara que aquestes idees són, ÒBVIAMENT, ridícules, és important reconèixer que la situació financera del FC Barcelona és seriosa i requereix atenció. El 2020, l’equip va generar una pèrdua de 97 milions d’euros. A més, el deute de l’equip representa mes de dos vegades el seu ingrés anual (exercici 2021-2022), la qual cosa és una xifra molt alta per a qualsevol empresa.

Encara que la situació financera del FC Barcelona pot semblar una oportunitat per a alguns mitjans fer alguns acudits, és important recordar que és un problema real i que requereix atenció. El club necessita prendre mesures significatives per reduir el seu deute i millorar la seva situació financera a llarg termini. És possible que aquestes mesures no siguin tan divertides com les idees iròniques plantejades, però són necessàries per garantir que el club continuï sent un èxit en el futur.

Mentre el FC Barcelona fa front a un important deute que ronda els 1.200 milions d’euros, altres equips de futbol europeus han aconseguit mantenir una posició financera més sòlida. Per exemple, el Real Madrid, un dels principals rivals del Barcelona, que ha aconseguit reduir significativament el seu deute en els últims anys. Segons l’informe financer de 2020, el deute del Real Madrid es va reduir a 46 milions d’euros, la qual cosa representa una disminució del 27% respecte a l’any anterior.

Un altre exemple és el Manchester United, que ha aconseguit mantenir una posició financera sòlida malgrat haver experimentat alguns alts i baixos esportius en els últims anys. En el seu informe financer més recent, l’equip va informar d’ingressos totals de 509 milions de lliures esterlines i un guany net de 36,1 milions en l’any fiscal 2020. Tot i que l’equip té un deute important -al voltant de 600 milions de lliures esterlines- ha aconseguit mantenir un equilibri saludable entre els seus ingressos i les seves despeses.

Un altre equip que ha aconseguit mantenir una bona posició financera és el Bayern Múnic. En el seu informe financer més recent, l’equip va informar de guanys totals de 643 milions d’euros i un benefici net de 9,6 milions d’euros en l’any fiscal 2020.

Aquests exemples il·lustren com alguns equips han aconseguit mantenir una posició financera sòlida, fins i tot en un context econòmic complicat com l’actual. És clar que cada equip té les seves pròpies circumstàncies i desafiaments financers específics, però és possible aprendre de les estratègies i decisions d’altres equips per millorar la situació financera del FC Barcelona. En qualsevol cas, és important que el Barça prengui mesures per reduir el seu deute i millorar la seva posició financera a llarg termini si vol seguir sent competitiu en el món del futbol.

En aquesta tempesta hi ha un oasi i és just de mencionar, cal destacar la gestió esportiva i econòmica del FC Barcelona femení ha estat un dels temes més destacats en els últims anys. L’equip ha experimentat un creixement significatiu tant en termes esportius com econòmics, convertint-se en un dels principals referents en el futbol femení a nivell mundial.

El FC Barcelona femení ha aconseguit consolidar-se com un dels equips més reeixits del futbol femení espanyol i internacional. L’equip ha guanyat nombrosos títols, incloent-hi la Lliga espanyola, la Copa de la Reina i la Lliga de Campions de la UEFA.

La gestió esportiva del femení s’ha caracteritzat per una aposta pel talent jove i per la formació de jugadores a la seva pedrera. L’equip ha invertit en infraestructures i ha creat un entorn de treball adequat per al desenvolupament de les jugadores. A més, ha dut a terme una política de fitxatges estratègics, incorporant jugadores de primer nivell per reforçar l’equip.

La inversió en la construcció d’un estadi propi, l’Estadi Johan Cruyff, que ha permès a l’equip millorar la seva presència mediàtica i oferir una experiència millorada als aficionats. A més, l’equip ha dut a terme una política de salaris equitatius, que ha permès a les jugadores tenir unes condicions econòmiques justes i adequades al seu nivell de professionalització.

L’equip ha augmentat significativament els seus ingressos, gràcies a una major presència mediàtica i a l’augment dels patrocinis. També ha aconseguit augmentar l’assistència de públic als seus partits, la qual cosa ha contribuït a l’augment dels ingressos per venda d’entrades.

En última instància, el FC Barcelona ha de prendre mesures per reduir el seu deute i millorar la seva situació financera a llarg termini. Les possibles decisions que el FC Barcelona podria prendre per reduir el seu deute i millorar la seva situació financera a llarg termini podrien incloure:

-Revisar i ajustar la despesa salarial dels jugadors per assegurar que estiguin dins del pressupost del club.

-Optimitzar el pla de patrocini del club per maximitzar els ingressos publicitaris i de patrocini.

-Millorar la gestió de les inversions i les operacions financeres del club per aconseguir una major rendibilitat.

-Reduir el nombre de jugadors i el sou dels membres del personal no esportiu.

-Millorar la gestió dels actius del club, com el seu estadi i les instal·lacions esportives, per aconseguir un major rendiment.

-Establir acords de col·laboració i socis estratègics per obtenir ingressos addicionals i reduir la despesa en àrees no esportives.

-Ajustar les quotes dels socis i dels abonaments per augmentar els ingressos del club.

-Millorar la visibilitat del club i la seva imatge de marca per aconseguir més patrocinadors i seguidors.

-Buscar noves fonts de finançament, com la venda de terrenys o l’expansió de les operacions comercials.

-Millorar la transparència i la rendició de comptes del club per guanyar la confiança dels socis i dels inversors.

Això requerira decisions difícils i doloroses, però és essencial per assegurar el futur del club i mantenir la seva competitivitat en el món del futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona