Economia

ESTATS UNITS

La cambra baixa dels EUA dona suport a l’acord per elevar el sostre de deute

La mesura haurà de ser aprovada ara pel Senat

El Departament del Tresor ha marcat el 5 de juny com a data límit després de la qual el país podria incórrer en un impagament del deute nacional

La cambra baixa dels EUA va donar suport aquest dimecres al pacte entre el president nord-americà, Joe Biden, i el de la cambra, Kevin McCarthy, per elevar el sostre de deute a canvi d’algunes retallades a la despesa pública. La mesura va tirar endavant amb 314 vots a favor —165 de demòcrates i 149 de republicans— i 46 de demòcrates i 71 de republicans en contra. Dos membres de cada partit no van votar.

En un discurs previ a la votació, McCarthy va animar els seus companys de partit a votar a favor de la mesura, que va qualificar com “la retallada més gran de despesa de la història dels EUA”, segons recull Efe. “Els contribuents estalviaran uns 2.100 milions de dòlars. I per primera vegada en més d’una dècada, el Congrés es gastarà menys l’any que ve que aquest”, va assegurar.

Ara el projecte passarà al Senat, només uns dies abans del 5 de juny, la data límit marcada pel Departament del Tresor després de la qual el país podria incórrer en un impagament del deute nacional. Si s’aprova al Senat, de majoria demòcrata, i rep la signatura de Biden, la mesura elevarà el sostre de deute per als propers dos anys, és a dir, fins després de les properes eleccions presidencials.

A canvi, la Casa Blanca es compromet a reduir els nivells de despesa i a introduir alguns requisits per a programes d’ajuda alimentària i famílies vulnerables. També es redueix part de l’impuls a la Hisenda pública aprovat prèviament pels demòcrates i s’agilitza el procés per tramitar projectes d’infraestructures limitant el temps que es poden endarrerir per portar a terme anàlisis mediambientals.

El president nord-americà, Joe Biden, va agrair en un comunicat a McCarthy que hagi negociat de bona fe i va demanar al Senat que aprovi la mesura “com més aviat millor”.

L’aprovació de l’acord a les dues cambres del Congrés és crucial perquè el país no incorri en un impagament del seu deute públic, després que el gener passat s’arribés al sostre de deute, el límit legal als diners que els EUA poden demanar prestats per fer front als seus compromisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA