Economia

Indcar, d’Arbúcies, farà proves a Barcelona amb un nou minibús 100% elèctric

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’empresa Indcar, companyia amb seu a Arbúcies i líder al sector de minibusoshan signat un acord per a la realització de proves d’un nou minibús 100% elèctric.

La firma s’ha fet en el marc del congrés mundial de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic) que s’està celebrant aquests dies a Barcelona, i ha comptat amb la presència de Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, Jacobo Kalitovics, director de Bus de TMB, i Gaël Queralt, CEO d’Indcar.

L’objectiu principal d’aquest acord és poder fer proves en condicions reals d’explotació a les línies de Barcelona durant un període de 3 mesos, permetent així valorar el funcionament del minibús 100% elèctric d’Indcar. Aquestes proves es desenvoluparan de forma intensiva, començant el mes de juliol del 2023, en diferents línies de TMB.

Durant aquest període de prova, aquest vehicle elèctric de 6 metres se sotmetrà a les particularitats dels carrers i l’entorn de la ciutat. Segons expliquen en un comunicat, el bus se sotmetrà a les línies més exigents i en condicions de calor al juliol i l’agost, cosa que requerirà obtenir les màximes prestacions de les bateries. A més d’acumular experiència i obtenir dades de funcionalitat.

Amb relació al minibús, ha estat presentat al congrés de la UITP com una alternativa sostenible al transport públic urbà, dissenyat per a trajectes curts, amb més de 250 quilòmetres d’autonomia i amb capacitat d’un total de fins a 35 passatgers. Amb el recent Memoràndum d’Enteniment (MOU) signat amb Bluebus, Indcar pretén consolidar la seva posició al segment del transport urbà amb aquest vehicle elèctric a l’Estat i Itàlia.

“Estem molt satisfets per aquest acord amb TMB ja que ens ajudarà a validar i conèixer les prestacions en condicions reals d’explotació del nostre nou minibús 100% elèctric. A més, simbolitza el compromís de continuar treballant en contribuir cap a un transport més sostenible, zero emissions, al segment del minibús urbà”, afirma Gaël Queralt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona