Economia

Renda vitalícia, productivitat garantida per a tota la vida

Les rendes vitalícies són un contracte d’assegurança de vida-estalvi que garanteix el cobrament d’una renda periòdica de per vida, sense renunciar a deixar una herència als beneficiaris

Aquest model cobra força en paral·lel al creixement de l’esperança de vida

  • Les rendes vitalícies són un producte per a persones de més de 65 anys que volen diversificar inversions FREEPICK.
  • VÍDEO: Les rendes vitalícies garanteixen una renda de per vida, per molt llarga que sigui la vida. Aquest és un producte de Banc Sabadell per donar garanties davant la llarga esperança de vida que hi ha a l'Estat espanyol.

Arribats a una certa edat i després de tota una vida treballant, arriba el moment de gaudir del temps lliure, compartir bons moments amb la família i amics, i fer totes aquelles coses per a les quals abans no teníem temps. Però en l’actual context d’incertesa, és possible gestionar els estalvis de tota la vida per tenir uns ingressos periòdics i segurs, i deixar, si és possible, una part dels estalvis als nostres beneficiaris? Rendes vitalícies neix amb l’objectiu d’ajudar totes les persones que necessitin gestionar els seus estalvis perquè els generin uns ingressos periòdics assegurats durant tota la seva vida.

“Tenim la sort de viure al tercer país amb l’esperança de vida més llarga del món”, recorda José Manuel Veiga, director tècnic de Producte de Banc Sabadell. Per a ell, “les rendes vitalícies són l’únic producte del mercat que permet cobrir el risc de la llarga vida, ja que garanteix rendes mensuals per a tota la vida, duri el que duri.”

Les projeccions de la població espanyola, segons l’Institut Nacional d’Estadística, ho confirmen. Que cada vegada visquem més anys és una excel·lent notícia, però també un dels grans desafiaments del segle XXI: la gestió de la longevitat i dels recursos necessaris per fer-hi front, tant pel que fa a l’acumulació en la fase prèvia a la jubilació com, especialment, pel que fa a la seva disposició ordenada durant una fase de la nostra vida caracteritzada per la incertesa sobre el moment del decés. I això suposa un repte un cop assolida l’edat de jubilació.

Arribada l’etapa de la jubilació, hi ha diversos factors a tenir en compte per gestionar els estalvis, com la independència financera (llar, subministraments, aliments), l’estat de salut i les cures necessàries, viatges i oci, o la voluntat de deixar en herència determinat patrimoni. L’evolució d’aquests elements no és constant i estable, sinó que poden anar variant, per la qual cosa és important analitzar i preveure les diferents necessitats que podem requerir en cada etapa de la jubilació per adaptar els nostres ingressos i recursos a l’evolució. Addicionalment, en la jubilació, hi ha uns riscos que poden complicar el nostre benestar durant el període: risc de dependència, risc de rendibilitat dels estalvis, i el risc d’inflació en un món cada cop més canviant.

Les rendes vitalícies són una assegurança de vida-estalvi que garanteix el cobrament d’una renda periòdica de per vida. A més, pot complementar els ingressos de la pensió pública durant la jubilació. És l’únic producte en el mercat capaç d’oferir una “renda assegurada periòdica de per vida”, evitant que els estalvis s’esgotin durant la vida de la persona.

Pel que fa a la seva proposta de valor, aquest producte destaca perquè garanteix una rendibilitat garantida i elevada; un excel·lent tractament fiscal, tant abans, com durant i en el moment del decés; una àmplia oferta que permet adaptar el producte a les necessitats d’ingressos i llegat de capital als hereus; i la planificació de successions. A més, segons el perfil i les necessitats de cada persona, hi ha diferents modalitats de rendes vitalícies que s’adapten tant a les necessitats d’ingressos mensuals de l’assegurat com al capital que es desitja deixar als beneficiaris.

Avantatges fiscals

La tributació és molt beneficiosa, tant durant la vida del contracte com en el moment del decés. Durant la vida del contracte només es tributa per la part que es rep, en funció del moment de la contractació; i la renda es pot rescatar en qualsevol moment, tot i que el rescat es fa a preu de mercat i cal retornar a Hisenda la renda que no ha estat subjecta a tributació.

En el moment del decés, aquest model permet designar qualsevol beneficiari, sense formar part de la massa hereditària. En cas de decés, tributa per l’impost de successions i donacions (ISD), on hi ha una part exempta, l’import de la qual varia en funció de la comunitat autònoma on resideix el difunt.

Es practiquen les següents reduccions a l’impost de successions: en el decés de l’assegurat, els hereus (cònjuges, ascendents i descendents) tributen pel capital que perceben, no obstant això, hi ha una reducció del 100% fins als següents límits (per beneficiari): 25.000 euros en el cas de Catalunya; 23.150 a les Canàries; 12.000 euros a les Balears; 50.000 a Cantàbria; 400.000 euros al País Basc; 250.000 a Navarra, i 500.000 euros a Aragó. I, en el cas de les comunitats autònomes sense legislació especial sobre el tema, el límit és de 9.195 euros. Les rendes vitalícies són, segons Veiga, “el producte amb més avantatges i estalvis fiscals”, el producte idoni per facilitar el pagament de l’impost de successions als hereus, ja que Banc Sabadell Vida pot avançar el capital per fer-hi front si els hereus ho sol·liciten.

A qui van dirigides les rendes vitalícies de Banc Sabadell?

Les rendes vitalícies són un producte adreçat a persones de més de 65 anys que desitgin diversificar les seves inversions. Aquest producte destaca perquè permet el cobrament d’una renda vitalícia i deixa una part o la totalitat del capital als hereus desitjats. Es dirigeix a persones que busquen seguretat i tranquil·litat, ja que garanteix el cobrament d’una renda per a tota la vida de l’assegurat. Les persones que hi opten desitgen cobrar una renda mentre visquin, i s’asseguren així que no sobreviuran als seus estalvis.

Són persones que volen obtenir els avantatges fiscals que els ofereix aquest producte, ja que només tributen per una part dels rendiments (en funció de l’edat en el moment de la contractació).

Són persones que volen deixar un capital als seus hereus i preveuen diverses modalitats per executar-ho. I, sovint, són persones que ja tenen una renda vitalícia, amb Banc Sabadell o amb la competència, perquè en coneixen els avantatges i poden tenir més capital en altres productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA