Economia

Banc Sabadell, compromès amb la pagesia afectada per la sequera

El programa de Banc Sabadell es pot completar amb altres línies d’ajuts de l’Estat per a pagesos i ramaders

Posa a disposició del sector un programa de préstec flexible perquè els professionals afectats puguin fer front a la situació

Banc Sabadell Segment Agrari vol mostrar el seu suport a tots els pagesos i ramaders catalans afectats per la sequera. L’entitat bancària ofereix solucions ràpides a les famílies i els sectors productius afectats, amb l’objectiu de facilitar-los la continuïtat de la seva activitat, malgrat la situació crítica que ha provocat la sequera aquest any.

Entre les mesures de suport previstes hi ha la dotació de liquiditat a més de la modernització dels sistemes de reg de les explotacions, on aquesta inversió pot garantir la continuïtat de la producció i evitar que la situació actual es repeteixi en el futur.

En el context actual, la conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i l’agència Agroseguro ja han advertit que aquest any la previsió de pèrdues a causa de la sequera en el sector primari podrien arribar fins als 1.200 milions d’euros en el cas de cultius que no es podran arribar a vendre, per la mala qualitat del producte a causa de la falta d’aigua o perquè, simplement, no hi haurà prou producció.

Davant d’aquesta situació, Banc Sabadell posa a disposició dels afectats finançament mitjançat el sistema de préstec Flexi Agro, que permet fer front a les despeses de l’activitat diària, i també la bestreta anticipada de les indemnitzacions corresponents a percebre per part de l’administració pública.

A més, Banc Sabadell Segment Agrari facilita l’accés dels seus clients a altres alternatives com ara les línies de l’empresa pública Saeca (Societat Anònima Estatal de Caució Agrària) i l’ICO (Institut de Crèdit Oficial) perquè pagesos i ramaders puguin afrontar les despeses i pèrdues de la campanya.

La línia MAPA-ICO-Saeca, que recentment s’ha ampliat amb 20 milions d’euros, comporta una subvenció del capital del 15% del principal del préstec (amb un màxim de 15.000 euros d’ajuts acumulats en les operacions d’un mateix client).

Banc Sabadell Segment Agrari treballa activament amb l’objectiu i el compromís d’acompanyar el sector en aquest moment tan complicat. “Una de les claus de l’èxit és que les dues parts parlin el mateix idioma, d’especialista a especialista”, tal com explica Ramon Manubens, director de Negoci Agrari del Vallès Oriental-Osona de Banc Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona